Nagyvilág

Földrengés volt Horvátországban

Magyar idő szerint 10 óra 48 perckor földrengés pattant ki Horvátországban 4.9-es magnitúdóval, a Krk-sziget közelében, közölte Facebook-oldalán az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

A földrengés mélysége a jelenlegi becslések alapján 6 kilométer volt.

A földmozgást a hazai lakosság is érezhette, tették hozzá.

A helyi szeizmológiai szolgálat közölte, a földrengés a teljes horvát tengerparton érezhető volt, de a Dubrovnik Times arról ír, hogy még Zágrábban is érezni lehetett. A helyiek nagyon rövid, de egyben nagyon rengésről számoltak be, amit komoly hanghatás kísért, egyeseknél pedig csörögtek az edények a szekrényekben.

A rijekai felhőkarcolók állítólag meginogtak, és a magyarok körében is népszerű üdülőhelynek számító Rovinjban is remegett a talaj az emberek lába alatt.

5-10 másodpercig tarthatott, de nem tűnt veszélytelennek

– erről a Jutarnji List egyik olvasója számolt be.

Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés, a helyi tűzoltóparancsnokság tájékoztatása szerint olyanokról tudnak, akik félelmükben telefonáltak, mert nem tudták, mi történik.

Múlt hét hétfőn Törökországot rázta meg nagyon erős földrengés, ami több tízezer halálos áldozatot követelt, majd a napokban Romániában is földrengés volt.

2020. decemberében a magyar határtól körülbelül 100 kilométerre fekvő Petrinyában zajlott le 6,4-es magnitúdójú földrengés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik