Nagyvilág

Húsnyárs szúrta át a 10 éves fiú arcát, hatalmas szerencséje volt

A csodával határos módon semmilyen fontos szerve nem sérült meg annak a tízéves missouri fiúnak, akinek arcát egy húsnyárs szúrta át, amikor a hétvégén leesett egy fáról.

A nyárs Xavier Cunningham fejébe fúródott az arcától a koponyája hátsó részéig, de sem a szemét, sem az agyát, sem a gerincvelőt, sem a fő verőereket nem sértette meg.

A fiú harrisonville-i otthonuk kertjében játszott fára épült kis házában, amikor rovarok támadtak rá. A házból kizuhant Xavier a földön egy 15 centiméteres húsnyársra esett, ami átszúrta a fejét. A fiú magánál volt, amikor édesanyja odarohant hozzá.

A gyereket a Kansasi Egyetem Kórházába szállították, ahol Kiji Ebersole, az endovaszkuláris idegsebészet igazgatója foglalkozott vele. A szakember szerint a fiúnak nem is lehetett volna nagyobb szerencséje, hiszen annak ellenére, hogy a nyárs átszúrta a fejét, nem okozott életveszélyes sérülést.

A seb szerencsére nem vérzett, ezért volt idő felkészülni a nyársat eltávolító operációra, amely bonyolult volt, mivel a nyárs szögletes volt, éles szélekkel. Teljesen egyenesen kellett kihúzni, csavarni nem lehetett, mivel az további sérülést okozott volna.

Az orvosok szerint Xavier valószínűleg teljesen felgyógyul majd.

(MTI, kiemelt kép: MTI/AP/Shannon Miller)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik