Üzleti tippek

Feltételekkel támogatja az ekhót a MUOSZ

admin
admin

2005. 08. 24. 00:00

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) üdvözli az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) előkészített törvénytervezetet, ha az tartalmazza majd a vállalkozói jogviszonyból munkaviszonyba történő átminősítés egyértelmű kritériumait - hangsúlyozta Acsay Judit.

A MÚOSZ érdekvédelmi bizottságának elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az átminősítés kritériumrendszerének nyilvános, egyértelmű tisztázása nélkül az ekho nem szabadon választható megoldás – mint ahogy azt a kormány is szeretné -, hanem kényszerpálya, bizonyos foglalkozási körök átterelése az ekho hatálya alá. Rámutatott: a törvényben pontosan körülírt kritériumrendszer nélkül a munkaügyi felügyelők parttalan hatáskör alapján minősíthetik át az úgymond színlelt szerződéseket munkaszerződéssé, ennek igen negatív adóvonzataival együtt. 

Acsay kiemelte hogy amikor az ekho hatályba lép, akkora minden szereplőjének tételesen tudnia kell majd, hogy milyen kritériumok alapján minősíthetik át a munkaügyi felügyelők a vállalkozói jogviszonyt munkaviszonnyá. Egy ilyen kritériumrendszerre a MÚOSZ javaslatot is kidolgozott és azt átadta a kormányzat részére. Az MTI információi szerint az ekho törvénytervezetének legújabb változatát csütörtökön vitatják meg a Foglakoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban az érdekeltek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW ORLEANS - SEPTEMBER 09: The NFL shield logo on the goal post pad at Louisiana Superdome on September 9, 2010 in New Orleans, Louisiana.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.