Della

Gerendai Károly Azahriah-ról: Van benne potenciál, de a világsztárrá válásához kell még valami

Nem alakult jól az idei Sziget Fesztivál a forgalom szempontjából, a line-up sem volt a legerősebb, a látogatók száma is elmaradt a megszokottól, így összességében üzletileg sem ez lesz a legjobb éve a rendezvénynek. Erről Gerendai Károllyal, a Sziget Fesztivál alapítójával, korábbi tulajdonosával beszélgettünk a Dellában.

A mostanában főleg vendéglátópari vállalkozásairól ismert üzletember már csak vendégként volt jelen a hétfőn zárult eseményen, az új tulajdonos könyveibe sem lát bele, de benyomásai és információi szerint a magas költségekkel nem tudtak lépést tartani a bevételek.

Úgy hallom, elég rosszul állnak a számokkal

– mondja. Arról is beszéltünk, hogy ez milyen következményekkel járhat a következő Sziget Fesztiválra, illetve mit tanácsol a menedzsment magyarországi részének, hogy megőrizhessék a ráhatásukat a rendezvényre.

A fellépők kapcsán megkérdeztük, szerinte mi hiányzik ahhoz, hogy Azahriah A-ligás világsztárrá válhasson. A válasz: egy jó nemzetközi menedzsment, de még ez sem garancia, annyira sűrű a mezőny.

A szűkebb pénztárcák a vendéglátóiparban is reagálásra késztetik a befektetőket. Gerendai Károly érdekeltségeinél is azt tapasztalták, hogy elmaradoznak a drágább szolgáltatásokat igénylő vendégek – ebben szerinte a háború mellett szerepet játszik Magyarország negatív nemzetközi sajtója is –, kevesebbet költenek a betérők. Pusztán ezzel azonban nem lehet magyarázni, hogy a cégcsoport kinyitja a piacát a jó minőségű, de olcsóbb vendéglátás felé. Az átpozicionálástól azt várja, hogy az árbevétel csoportszinten eléri a 6 milliárd forintot a 2019-es 2 milliárd után, és a korábbi 80 főről közel 300-ra emelkedik a dolgozók létszáma.

Arra is kitértünk – ha már kitárgyaltuk, milyen lecsapódása van külföldön a magyar politikának –, hogy mit vár Magyar Péter színre lépésétől. Kiemelünk egy gondolatot:

a változástól nem kell félni!

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik