Gazdaság

Rövid hétvége jön, ledolgozós szombat lesz december 11-én

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI
Idén egyetlen ilyen napunk van csak, jövőre kétszer is lesz kurta hétvégénk.

Az idei évben csupán egyetlen munkanap-áthelyezés van, és ez éppen most következik. Ez azt jelenti, hogy kivételesen szombaton, december 11-én  is dolgozni kell az általános munkarend szerint, cserébe azért, hogy december 24-én, pénteken pihenőnapunk lehessen, és nyugodtan tudjunk készülni a karácsonyra. Ez három napos hosszú hétvégét jelent.

Jövőre viszont nem ússzuk meg egyetlen munkanap-áthelyezéssel, ledolgozós szombattal – tavaszra és őszre is esik egy-egy rendkívüli munkanap, cserébe kapunk egy-egy plusz pihenőnapot. Vagy másképp fogalmazva a rövidebb hétvégékkel hosszabb hétvégéket nyerünk. Ledolgozós szombattal fizetünk a szabad hétfőkért.

2022-ben március 15-ei nemzeti ünnepünk keddre esik, ami pihenőnap, de március 14-én hétfőn sem kell majd dolgoznunk. Így lesz egy négynapos hosszú hétvégénk. A hétfői munkanapot pedig március 26-án szombaton kell pótlólag ledolgoznunk.

November 1-je, azaz Mindenszentek szintén keddre esik, pihenőnap, mellé ugyancsak megkapjuk a hétfőt is, amikor nem kell majd dolgoznunk, így egy újabb négynapos hétvégénk lesz. Ezt a hétfőt két héttel korábban, október 15-én dolgozhatjuk majd le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik