Élet-Stílus

Alekosz: Nem tudják feldolgozni, hogy egy nyolc általános iskolával rendelkező személy a felső tízezerbe tartozik

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
„Persze nem anyagi, hanem kulturális szempontból.”

Alekoszt több mint tíz évvel ezelőtt ismerték meg a nézők a ValóVilág 4. szériájában. A versenyt akkor meg is nyerte, az elmúlt időszakban viszont nem szerepelt a képernyőn, a héten többéves kihagyás után tért vissza a Hal a tortánnal.

A műsor apropójából a Blikk készített interjút a vagyonőrként dolgozó Alekosszal, aki saját bevallása szerint maga is meglepődött azon, hogy a szereplése „átlag fölötti sajtómegjelenéseket eredményezett”.

Amikor a lap arról kérdezte, miért lehet az, hogy szinte kizárólag negatív érzéseket vált ki a nézőkből, két dolgot említett.

Az általam munkásosztálynak titulált társadalmi réteg egész egyszerűen nem tudja feldolgozni, hogy egy nyolc általános iskolával rendelkező személy a felső tízezerbe tartozik, persze nem anyagi, hanem kulturális szempontból

– magyarázta.

Képtelenek felfogni, hogy van egy karakter, aki megállja a helyét miniszteri szinten, Michelin-csillagos éttermek konyháiban, vagy akár a televízióban A kategóriás médiaszemélyiségként. Nem tudják feldolgozni, hogy egy közülük való vagyonőr ki tud emelkedni, szárnyalni tud, és példát tud mutatni azoknak, akik azt hiszik, hogy odavalók, közben nem.

Alekosz azt is mondta a lapnak, hogy a Hal a tortánban „tudatos emberkísérletet” végzett a többi celeben:

Ez egy jól felépített, átgondolt, Alekosz által irányított, több emberre kiható emberkísérlet volt az adásban, és hát az interneten is. Én ezt már rögtön az első nap elkezdtem, amikor a felvételek előtt a többi versenyző a stúdió büféjében összeült traccsolni, ebben pedig én szándékosan nem vettem részt. Azokat, amiket ott megbeszéltek, az adásban, a nézők előtt, élesben kellett volna tisztázni. Ez nekem nem tetszett, kivontam magam, figyeltem őket, ezáltal én kívülállóként, egyedi játékosként tudtam velük úgy játszani később, mint macska az egérrel.

A vagyonőr szerint Alekosz karaktere „110 százalékban Magyarországra van szabva”, hiszen a magyar valóságot mutatja be a maga szürrealitásában, amiben mindenki megtalálja azt, ami őt idegesíti, vagy amit szeret benne.

Mint mondja, a saját „előadásaira” kívülállóként tekint, néző a saját mozijában. Korábban a BKF-en vendégelőadóként adott órát, most pedig állítja, meghívást kapott egy diákszervezet elnökétől egy másik budapesti felsőoktatási intézménybe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik