Élet-Stílus

Limitált kiadású szakadt tornacipőt dob piacra a luxusdivatház, és egy vagyont kérnek érte

A Balenciaga tervezői valószínűleg a kutyás vásárlók kedvében akartak járni, amikor úgy döntöttek, hogy előre „megrágják” az új cipőket.

A magassarkú és csótányroppantós Crocsok után újabb extravagáns, limitált kiadású lábbelikkel jelentkezett a párizsi Balenciaga divatház. Az egyszerűen csak Paris névre keresztelt cipők különlegessége, hogy direkt annyira „szakadt” fazonúak, mintha egy kutya szájából kellett volna kivenni őket, vagy átment volna rajtuk egy fűnyíró.

Egyébként nemcsak a megjelenése extrém ezeknek a lábbeliknek, hanem az árcédulája is:

egy pár szakadt Balenciaga tornacipő ára ugyanis 1850 dollár, azaz több mint 670 ezer forint.

A termékleírás szerint a cipők „teljesen tönkrement pamutból és gumiból” készülnek, és a felsőrészen mindenhova raktak szakadásokat is. Megkülönböztetni pedig úgy lehet őket a kukában kikötő elhasznált cipőktől, hogy az oldalukra fel van írva filccel a márka neve.

Az „extrán szakadt” cipőket fekete és fehér színben adták ki, és összesen száz párat gyártottak le belőlük, így valóban rettentően limitáltnak számítanak.

A LADbible gyűjtése szerint a felháborodott twitterezők többsége úgy véli, a Balenciaga csak trollkodik, de volt olyan is, aki azt írta: a márka egy társadalmi kísérletet végez, hogy kiderítse „ki elég hülye ahhoz, hogy pénzt költsön a valaha gyártott legrondább” cipőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik