Élet-Stílus

Itt a csótányroppantós Crocs-papucs

Emeletes kivitelben az ikonikus klumpa.

Ki ne emlékezne a ’90-es évek dizsibe járó szettjének alapkellékére, a 10 centis talpú cipőre, amit a köznyelvben neveztek holdjárónak, patacipőnek, tócsalépőnek, technopatának, vagy – ahogy a címben is említettük – csótányroppantónak!

Ki ne találkozott volna a színes, vidám lukacsos gumiklumpával, amit Crocs néven ismerhetnek a gazdagabbak (a kínai/vietnami üzletekben pedig a néhány betű eltéréssel megbolondított vagy a márkajelzés nélküli verzióját csodálhatjuk meg).

Nos, vasárnap a párizsi divathét közönsége a Balenciaga jóvoltából megismerkedhetett e két műfaj ötvözetével, a magasított talpú Crocs-szal. Ha ez így önmagában még nem lenne eléggé extrém, a gyártó kis giccses biszbaszokkal (mondjuk úgy, bizsukkal, kitűzőkkel) is ellátta a papucsokat.

Nem túl meglepő, hogy a Foam névre keresztelt lábbeli fogadtatása vegyes volt. Egyesek innovatívnak nevezték, akadt olyan kommentelő, aki máris megvásárolná az emeletes klumpát; és persze volt olyan is, aki ezzel a giffel reagált:

Egy másik kommentelő ugyanakkor hozzátette:

Ami viszont tényleg rendkívül innovatív: a Balenciaga dizájnere szerint a jövőben 3D-nyomtatóval ki-ki maga otthon is kinyomtathatja magának a klumpát.

A divatházról akkor írtunk legutóbb, amikor a 600 ezer forintnyi összegért kínált IKEA-szatyrot mutatta be, amire a svéd cég pazar választ adott.

Láttátok már a 600 ezres IKEA-szatyrot?
Nem sokban különbözik a hagyományostól.

Kiemelt fotó: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik