Élet-Stílus koronavírus

75 napos meditáció után tért vissza a társadalomba, és rákérdezett: „kimaradtam valamiből”?

Az amerikai buddhista férfi a lehető legjobbkor bújt el a világ elől.

Daniel Thorson március elején bejelentette, hogy buddhista meditációs elvonulásra készül, nagyjából 75 napig egyedül lesz Vermont szélén egy kis kunyhóban.

A 33 éves amerikai férfi így is tett: a március 13-a és május 23-a közötti időszakot teljes magányban és teljes csendben töltötte, elzárva mindentől és mindenkitől. Túl sok minden nem történt közben a világban, ja, de igen, volt egy Kínából induló világjárvány, ami május végéig több mint hatmillió embert fertőzött meg, közel 400 ezer halálát okozta, és a bolygó lakosságának jelentős részét a saját lakásába kényszerítette.

Ehhez képest Daniel Thorson május 23-án visszatért a társadalomba a 75 nap némaságban töltött elvonulás után, és kiírta a Twitterre, hogy:

Kihagytam valamit?

Amikor a kunyhóból kijövet bement az első üzletbe, gyanús volt neki, hogy mindenki furán néz rá, akihez közel áll, és valami COVID-védőfelszerelést is emlegettek az emberek. Úgyhogy rákeresett az interneten, hogy miről lehet szó – és szép lassan, darabonként kezdett összeállni neki a kép.

Először furcsállta, hogy nincs hír az ausztrál bozóttüzekről, az amerikai választásokról, és rá kellett jönnie, hogy mindenki csak egyetlen egy dologról kommunikál az interneten: a koronavírusról.

A New York Times-nak azt nyilatkozta: a világ lakossága kollektív emocionális traumán esett át, amiből ő ily módon kimaradt (a férfi amúgy nem az az otthonülő alkat: buddhista akadémián tanít, podcastot készít, és annak idején az Occupy Wall Street mozgalomnak is lelkes tagja volt).

Thorson azt mondja, bár láthatóan sok az eltérő vélemény arról, hogy pontosan mi történt, és hogyan kellett volna védekezni, de egy biztos:

a modern történelem egyik legfontosabb eseménye zajlott, amíg ő épp az elvonuláson meditált, szép csendben, egyedül.

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Elmondták a német Big Brother szereplőinek, hogy koronavírus-járvány van a világban
Február 6. óta nem tudnak semmit a világ történéseiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik