Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: Iránban komoly gondot okozhat, hogy a hívők a szent helyeket nyalogatják

Az internetre egyre több ilyen videó kerül fel.

Egyre több olyan videó terjed az interneten, amelyen muszlim emberek vallási szent helyeket nyalogatnak. A videók azért keltettek nagy felháborodást a közösségi médiában, mert Kom városában készültek, Iránban ez a település számít a koronavírus epicentrumának, itt regisztrálták a legtöbb megbetegedést.

Az iráni vezetés egyelőre nem zárta le a térséget, mert szeretnék elkerülni a pánikot, de korlátozzák, hogy mennyien hagyhatják el és mennyien érkezhetnek a városba.

Az iráni egészségügyi miniszter arra kéri a lakosokat, hogy kerüljék a forgalmas zarándokhelyeket, ne nagyon érintsék és ne nyalogassák őket. Az utóbbi tevékenység viszonylag népszerű a zarándokok körében, a hatóságok sejtése szerint a környéken ezért terjedhetett villámgyorsan a járvány.

Nem érdekel, hogy elkapom a koronavírust

A Twitterre több videót is feltöltöttek, amelyeken a hívők arról beszélnek, hogy nem érdekli őket, ha elkapják a vírust. Sokan azt vallják, hogy egyre többen csak arra használják a koronavírust, hogy megijesszék az embereket, pedig valójában nincs félnivalójuk.

Van olyan hívő is, aki szerint ezeken a szent, áldott helyeken nem fordulhat elő a vírus, így arra buzdít minden zarándokot, hogy bátran cselekedjenek a hitük szerint, ha úgy érzik, hogy meg akarják csókolni ezeket az ereklyéket, akkor tegyék bátran.

Ezen a helyen gyógyulás vár az emberekre, nem fertőzés.

– zárja mondanivalóját egyikőjük.

Iránban súlyos a helyzet

Kína után Irán az egyik legkomolyabban sújtott ország a koronavírus által. Az állapotok feltérképezését ráadásul nehezíti, hogy az iráni kormány nem közöl pontos, naprakész számokat a nemzetközi szervezetekkel. Az általuk kiadott statisztikák szerint az országban alig ezer koronavírusos lehet és 54 halálos áldozatról tudnak. Egyes források szerint viszont az országban sokkal nagyobb lehet a baj, a fertőzöttek száma a 18 ezret is elérheti, a halálos áldozatok száma pedig 300 fölött lehet.

ABS News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik