Élet-Stílus

Háromezer születésnapi üdvözlet derítette jókedvre a kisfiút, akinek elege volt az életből

Egyetlen ajándékot akart adni a kisfiának, a tizennegyedik születésnapjára egy brit anya: reményt.

Rhys Williams egy ritka betegséggel, epidermolízis bullózával (EB) küzd. Ez azt jelenti, hogy bőre extrém sérülékeny, már a legkisebb érintés fájdalmas hólyagosodásokat, horzsolásokat, sebeket okoz neki. A betegség olyan sok problémával jár, hogy a kisfiúnak néhány hónappal ezelőtt elege lett az életből – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A betegsége miatt Rhys tolószékben ül, mert alig mozoghat. Az ujjai összenőttek, az állandó fájdalmait pedig csak folyamatos morfiumadagolással tudják csillapítani. Az EB egy örökletes, gyógyíthatatlan betegség. Amikor Rhys megszületett, az orvosok azt jósolták, hogy legkésőbb a tízes évei elején meg fog halni. Ő azonban keményen küzdött. Eddig.

Az kisfiú édesanyja, Tanya Williams azt mondja, Rhys néhány hónappal ezelőtt elveszítette minden reményét és életkedvét. Ki sem akar mozdulni a lakásból, mert utálja, ahogy az emberek ránéznek. Azt mondja, elege lett az életből. Tanya azonban elhatározta, megmutatja a kisfiának, hogy sokan vannak, akik törődnek vele, akiket érdekel a sorsa. Ezért arra kérte az embereket a Facebook-on, hogy küldjenek születésnapi üdvözleteket Rhysnek.

A kisfiú néhány nap alatt, több mint háromezer képeslapot kapott a világ minden tájáról. A posta egy külön furgonnal szállította ki neki a küldeményeket. Rhys arcára újra kiült a mosoly. A fiúnak egy barátja segít kibontani a leveleket, ő pedig mindegyiket elolvassa, és hosszasan nézegeti. Tanya azt mondja, nem tudja elmondani, mennyire hálás az embereknek, akik írtak a fiának.

Ha valaki szeretne, a következő címre küldhet levelet Rhysnek: 40 Whalley Avenue, Bolton, BL1 5UD.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik