Élet-Stílus

Senki se próbálja ki a 104 éves néni receptjét a hosszú életre

Iszik. Na nem Úgy.

Ha az ember eléri a 100. életévét, valószínűleg nemcsak az ismerősei, hanem a média is elkezdi faggatni arról, hogy mi lehet hosszú életének titka. A 100 pluszosokra pedig hatványozottan igaz ez, mi magunk is írtunk arról, hogy volt, aki az alkoholnak tulajdonította a korát, más a szalonnaevést vagy a tojásfogyasztást jelölte meg.

Aktuális hősünk Theresa Rowley, a michigani Grand Rapidsben élő nyugdíjas, aki a napokban ünnepelte 104. születésnapját.

Egy helyi tévécsatorna kérdésére az idősek otthonában élő hölgy elmondta:

Amikor 100 éves voltam, nem gondoltam volna, hogy leszek még 104 is, aztán 101 lettem, és még mindig éltem. Most itt vagyok 104 évesen, és még mindig.

Természetesen feltették neki a slágerkérdést is, igen, a hosszú élet titkát boncolgatót, Theresa néni válaszára azonban kevesen számíthattak:

napi egy doboz light kólát iszik, ennek tulajdonítja, hogy ilyen szép kort megélt.

És hogy miért issza? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk:

Azért iszom, mert szeretem.

Theresa Rowley elmondta, hogy minden szerdán elmegy bevásárolni, nagy zsák üres kólásdobozt visz vissza, és újra feltankol. Minden nap legalább egy palackkal elfogyaszt az italból.

Az egészségügyi szakemberek nem valószínű, hogy mélységesen egyetértenének az idős szülinapossal abban, hogy épp a kalóriaszegény kóla hosszabbította meg az életét, lévén, hogy egyre több kutatás bizonyítja be, hogy a light üdítők semmivel sem egészségesebbek vagy veszélytelenebbek cukrozott kollégáiknál, sőt: egyes vizsgálatok szerint a diétás italok fogyasztóinál 3-szor valószínűbb a sztrók vagy a demencia kialakulása. Emellett a light üdítők akár koraszülést is okozhatnak, és a spermaszámra nézve is veszélyesek.

Theresa Rowley celebrated her 104th birthday on Jan. 1. HAPPY BIRTHDAY! http://on.11alive.com/2Ab7UfT

Közzétette: 11Alive – 2018. január 3.

 

Forrás, kiemelt fotó: wzzm13.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik