Élet-Stílus

Ha sosem szexelsz, 120 évet is élhetsz

Legalábbis egyvalakinek bejött. Ő a világ legidősebb férfija, ha igaz, amit állít.

Hány évesnek tippelnéd az itt látható férfit első ránézésre? Mi mondjuk 70 és 80 közé tennénk az életkorát.

YouTube/Caters
YouTube/Caters

Pedig Swami Sivananda 120 éves, legalábbis ezt állítja.

A hindu szerzetes eddig nem foglalkozott azzal, hogy esetleg Guinness-rekordot érne az életkora, de mivel környezetében egyre többen mondták, hogy esetleg hitelesíttetni kellene, hogy mégis csak ő a legidősebb férfi a világon, nemrég megkereste ez ügyben az illetékeseket.

Állítása szerint 1886. augusztus 8-án született, tehát simán övé lehetne a világrekord, tekintve, hogy a korábbi csúcstartó, a 2013-ban elhunyt japán Jiroemon Kimura mindössze 116 évet élt. (A hölgyek között a 117 éves Emma Morano a korkirálynő.)

Swami Sivananda személyi igazolványában szerepel az említett születési dátum, de nem biztos, hogy ez elegendő bizonyíték a hitelesítéshez, mert egy templomi nyilvántartásból vették át az adatot, ami nem feltétlenül a legmegbízhatóbb forrás.

Mindenesetre Swami Sivananda évtizedekkel fiatalabbnak néz ki a – személyijében szereplő – koránál.

Mint mindenkit, akinek sikerült ilyen elképesztő kort megélni, természetesen Sivananda urat is gyakran piszkálják azzal, hogy árulja el a hosszú élet titkát.

Ő azt állítja, hogy életében nem szexelt (merthogy a cölibátust választotta), rendkívül fegyelmezetten és szerényen él (matracon alszik, fadarabot használ párna gyanánt), rengeteget jógázik, nagyon egyszerű, nem zsíros és nem fűszeres ételeket fogyaszt: dhalt (lencsefőzeléket), rizst.

A tej és a gyümölcsök fogyasztását kerülöm, mert szerintem ezek túl extra ételek”

– mondta a Caters videójában is látható szerzetes.

Összefoglalva: Swami Sivanandának őrült hosszú életben van része, csak az olyan apróságok hiányoznak belőle, mint az ízek és a szerelem.

 

Kiemelt fotó: YouTube/Caters

Ajánlott videó

Olvasói sztorik