Élet-Stílus

Szörnyű dolgokat művelhet a péniszeddel a kóla

Sokkoló tanulmányt tettek közzé a szénsavas üdítőitalokról a Koppenhágai Egyetemi Kórház kutatói. Azt állítják, hogy már normálisnak tűnő mennyiségű kóla rendszeres fogyasztása is súlyosan károsíthatja a férfiasságot.

A kutatást 2554 önkéntes részvételével végezték el, akiknek egy része kólafüggőnek vallotta magát. A vizsgálati eredményekből az derült ki, hogy azoknak, akik minden nap legalább egy liter üdítőt isznak meg, legalább 30 százalékkal alacsonyabb a spermaszámuk a kólát kerülő férfiaknál. A tudósok azt találták, hogy a rendellenességet nem az üdítő koffeintartalma, hanem egy másik, ismeretlen összetevő okozza.

Egy másik, Lengyelországban végzett vizsgálat azt is kimutatta, hogy a túlzásba vitt kólázás merevedési zavarokat okozhat. A Nikolausz Kopernikusz Egyetem, illetve a Franciszek Lukaszczyk Kórház kutatói megjegyzik, hogy az erekciós problémáknak rengeteg fizikai és pszichés forrásuk lehet, de nagyon úgy tűnik, hogy ezekre a kólaivás ráerősít. Emellett az üdítőkhöz használt édesítőszerek károsíthatják a pénisz érhálózatát.

A kutatók úgy gondolják, hogy azoknak, akik időnként megisznak egy-egy dobozos üdítőt, nem kell nem kívánt mellékhatásoktól tartaniuk, de azoknak, akik rendszeresen isszák azt tanácsolják, hogy általánosságban fogyasszanak minél kevesebb cukrot.

 

(Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik