Élet-Stílus

Íme az öt utolsó élő ember a 19. századból – fotók

Susannah Mushatt Jones (öt legidősebb néni, Susannah Mushatt Jones)
Susannah Mushatt Jones (öt legidősebb néni, Susannah Mushatt Jones)

Öt hölgy van még köztünk, aki az 1800-as években született.

A 19. század utolsó öt túlélője: három amerikai, egy japán és egy olasz. Mindannyian nők. Hisznek Istenben, nem feltétlenül egészségesen étkeznek, viszont jó nagyokat alszanak.

A világon a legidősebb élő személy a 116 éves japán Misao Okawa. (Illetve egy Leandra Becerra Lumbreras nevű mexikói hölgy esküszik, hogy ő már a 127-et is betöltötte, de ezt sajnos okmányokkal nem tudja bizonyítani, így viszont nem kerülhet be a Guinness Rekordok Könyvébe sem).

A japán néni 1898 márciusában született; szerinte a hosszú élet titka, hogy az ember ténylegesen pihenjen – ő napi legalább 8 órás alvásra esküszik. A 116 éves hölgy emellett egészségesen étkezik: sok szusit fogyaszt. Férjét 83 évvel ezelőtt elveszítette, de két gyermeke még él, fia 94, lánya 92 esztendős.

Fotó: Europress

A szintén 116 esztendős Gertrude Weaver Arkansasban él, szereti a kerekesszékes táncot és a manikűrözést. Szerinte az Istenben való hit tartja még életben, és az, hogy kedves az emberekhez – szereti a gyerekeit és az unokáit. A legidősebb amerikai néni 1915-ben ment férjhez.

Fotó: Facebook/El Nuevo Dia

Bacon + rántotta

A mindössze 115 éves Susannah Mushatt Jones azt mondja, neki nincs titka; ha csak az nem, hogy hisz Istenben. Az amerikai hölgy minden reggel elfogyaszt négy szelet bacont, ráküld egy rántottát és még némi grízt is eszik. Sosem ivott, nem is dohányzott, és ha teheti, gyógyszert sem szed – legfeljebb a magas vérnyomás ellen (és egy kis vitamint). Viszont ő is napi 10 órát alszik.

Fotó: pinterest

Szintén 115 éves, és szintén Amerikában él Jeralean Talley, aki a kérdésre, hogy hogyan sikerült ilyen hosszú életet élnie, az ég felé mutatott. „Ne engem kérdezzen – kérdezze Őt”. A reggeleket kávézással kezdő néni szerint fontos, hogy úgy álljunk hozzá másokhoz, ahogyan szeretnénk, ha velünk bánnának. A hölgy azt mondja, hogy az ő korában azt csinálhat, és azt mondhat, amit csak akar.

Fotó: Twitter

Csak pozitívan!

A 19. század egyetlen európai túlélője a 115 éves Emma Morano. Az olasz hölgy 1899 novemberében született, és szerinte azért adatott neki ilyen hosszú élet, mert megfogadta egy orvos tanácsait, amelyeket még 20 éves korában mondott neki a doktor: a fogyókúra szerint napi három tojást fogyaszt. Emellett reggelire kekszet, ebédre tésztát, vacsorára húst eszik; napi egy pohár tejet és egy pohár házi konyakot iszik. De szerinte a legfontosabb, hogy pozitívan tekint a jövőbe.

Fotó: nlcafe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik