Élet-Stílus

Hátfájás miatt derült ki, hogy nincs vaginája

Ritka betegsége miatt soha nem szülhet és nem is szexelhet a kamaszlány.

„Nincs se méhem, se vaginám” – kezdi a most 19 éves Jacqui Beck, akit 2 éve diagnosztizáltak a ritka, MRKH nevű betegséggel, ami azzal jár, hogy rendellenesen fejlődnek a szaporítószervek. „Amikor az orvos elmondta, mi bajom, úgy éreztem magam, mint egy szörny. El akartam bújni az egész világ elől” – meséli, majd hozzáteszi, sok időbe telt, mire végre megtanult együtt élni az állapotával.


Kép forrása: The Daily Mail

„Az elején nagyon nehéz volt. Annyira szégyelltem magam, hogy még az anyámnak se akartam elmondani.” Mint mondja, Jacqui aznap, amikor diagnosztizálták, zokogva távozott az orvostól, de senkivel sem beszélt bánatáról. „Végül úgy döntöttem, könnyítek a lelkemen.” Édesanyjának egy e-mailben írta meg a betegségét, aki azonnal odautazott Jacquihoz, hogy átsegítse lányát a nehéz időszakon. A lány saját bevallása szerint már látja a betegség pozitív oldalát is: „Ha azt vesszük sose lesz gondom a menstruációm miatt” – mondja, majd hozzáteszi, a többi, meddő nővel ellentétben neki legalább van ideje megszokni az örökbefogadás és a béranyaság gondolatát.

Mint kiderült, Jacqui egyébként még a szerencsésebbek közé tartozik: egy félmondatnak köszönhetően – miszerint 17 évesen még nem menstruált – az orvosa vizsgálatokra küldte és kiderítette mi baja. Az MRKH-ban szenvedők többsége ezzel ellentétben az első szexuális együttlét során, fájdalmas körülmények között szembesül azzal, hogy valami baj van. Valami hiányzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik