Belföld

Megkérdeztük Bayer Zsolttól, milyen szívességet kért Völner Páltól

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Üzenetek is igazolják, hogy politikusok, magánemberek, önkormányzati képviselők, civilek és sokan mások megkeresték, mert tudták róla, hogy segítőkész – mondta Völner Pál volt igazságügyi államtitkár a Fővárosi Törvényszéken az ellene, Schadl György, a végrehajtók elnöke és társaik ellen folyó büntetőper tárgyalásán kedden. A korrupcióval vádolt, bűnösségét tagadó volt kormánypárti képviselő példaként említette, hogy Bayer Zsolt fideszes publicista egy egészségügyi, kórházi ügyben kért tőle segítséget. Völner az erről szóló szöveges üzenetet bizonyítékként adta be a bíróságra.

Mivel a tárgyaláson több részlet nem derült ki az esetről, megkerestük Bayert, hogy megtudjuk:

  • pontosan milyen szívességet kért Völner Páltól?
  • Miért volt szükséges egy államtitkár segítsége, miért nem hivatalos úton próbálta elintézni az ügyét?
  • Tudott segíteni az államtitkár?
  • Bármilyen ellenszolgáltatást adott-e a szívességért cserébe Völner Pálnak?

Maga egy gazember, akivel nem állok szóba

– a fideszes publicista mindössze ennyit válaszolt írásban feltett kérdéseinkre, amelyeket a Völner-Schadl-ügy részleteit feldolgozó munkatársunk, a korábban Bayer Zsolt várbeli ingatlanszerzésével is foglalkozó Horváth Csaba László küldött el neki. Bayer Zsolt egyébként akkoriban még szóba állt újságírónkkal, de a jelek szerint megbánta. Mint ismert, Bayer előbb hazudott a lakásszerzés körülményeiről, majd elismerte a történteket, ugyanakkor helyreigazítási pert indított lapunk ellen, amit jogerősen elvesztett, az ötmillió forint sérelmi díjat követelő keresetét pedig végül nem is adta be a bíróságra.

Kapcsolódó
Varga Judit üzeneteit és Bayer Zsolt szívességkérését is bizonyítékként adta be a bíróságra Völner Pál
A volt államtitkár vallomást tett a bíróságon. Szerinte csak segítőkész volt, és most ezt próbálják a terhére róni. Korábban azt mondta, olyanokat tud, hogy egy-két embernek meginoghat a széke, de ilyet még nem mondott. Varga Judit minisztert is beidéztetné, aki szerinte részt vett Schadl Györggyel közös megbeszélésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik