Belföld

Már csaknem nyolcezer orvos jelezte, hogy tagja akar maradni a MOK-nak

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

FRISSÍTÉS

A RTL Híradó megtudta a MOK-tól, hogy pénteken kora délutánig összesen 7901 fő nyilatkozott arról, hogy a kamara tagja kíván maradni. A csatorna azt is megtudta, hogy a szervezetnek 50 ezer tagja lehet, akiknek 30 nap alatt kell nyilatkozniuk arról, hogy továbbra is a kamarában akarnak-e maradni. Közülük 42 ezer aktív orvos, míg nagyjából 8 ezer nem aktív.

Egy nap alatt már közel ötezren jelezték belépési szándékukat az „új” orvosi kamarába, mondta Álmos Péter, a MOK alelnöke a MedicalOnline-nak. A kamara csütörtök délelőtt még 2500 csatlakozóról számolt be.

Az alelnök nemmel felelt arra a kérdésre, kivégezték-e a kamarát, mert szerinte „egy 5-10 ezer fős erős, összetartó kamara is lehet ütőképes, ráadásul az elmúlt két nap eseményei biztatóak”.

Nyugdíjas, már nem aktív kollégák kérik a felvételüket, külföldön dolgozó magyar orvosok csatlakoznának támogatóként, és még volt/leendő betegeinktől is érkezett felajánlás önzetlen segítésre

– jelezte Álmos Péter, aki hozzátette: „a nyomásgyakorlás tovább zajlik, folytatni fogjuk az önként vállalt túlmunkaszerződések letététbe helyezését. Ha ezt csak néhány ezren megteszik, az több mint elég”.

A Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást hétfőn nyújtották be, kedden el is fogadták, szerdán pedig ki is hirdették a törvényt.

Kapcsolódó
Kivéreztetné a kormány a Magyar Orvosi Kamarát, szocialista mintára
Március 1-jével megszüntetné a kötelező kamarai tagságot, és elvenné az etikai ügyeket a MOK-tól a kormányzat. Mit jelent ez?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik