Belföld

12 évet kapott a balatonszemesi apagyilkos

police.hu
police.hu

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla arra a negyvenes férfira, aki különös kegyetlenséggel ölte meg az édesapját tavaly januárban Balatonszemesen.

Az egy háztartásban élő, italozó életmódot folytató hetvenéves apa és középkorú fia régóta rossz viszonyban volt, ittasan többször is bántalmazták egymást. Tavaly januárban a munkából részegen hazatérő, majd otthon tovább italozó férfi összeszólalkozott az ugyancsak ittas apjával. Úgy tudjuk, hogy a férfi azt nehezményezte, hogy az apja rászólt, hogy ne hangoskodjon.

A vádlott a vita során előbb ököllel megütötte, majd egy kalapáccsal többször fejbe verte őt, végül késsel elvágta az idős férfi nyakát. A vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte tavaly novemberben a Kaposvári Törvényszék.

Az elkövető beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az ítéletet ő és védője is tudomásul vette. Az ügyészség ugyanakkor súlyosításért fellebbezett  A Pécsi Ítélőtábla keddi határozatával azonban helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, agy az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik