Belföld

„Csak kétszer ütöttem meg” – állítja a barátnőjét nyílt utcán vonszoló és halálra verő román férfi

Továbbra is börtönben maradhat az a minősített emberöléssel vádolt román állampolgárságú férfi, aki tavaly márciusban nyílt utcán verte halálra részegen a barátnőjét Lajosmizsén. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság tartsa fenn a férfi letartóztatását, amit a Kecskeméti Törvényszék rendelt el a december közepén történt vádemelés során.

A férfi 2019 nyarán került érzelmi kapcsolatba a nővel, aki alkalmanként a férfinál tartózkodott, de tartós kapcsolat nem alakult ki közöttük. A nő ugyanis nemcsak a román férfival tartott fenn közelebbi kapcsolatot, ami miatt gyakoriak voltak a veszekedések. A férfi és a barátnője rendszeresen fogyasztottak alkoholt, a férfi ittasan a féltékenysége miatt mások jelenlétében is többször kiabált a nővel.

Az ominózus este is együtt mentek egy lajosmizsei büfébe, ahol mindketten leittasodtak. A nő úgy berúgott, hogy bizonytalanul mozgott és beszéde is alig volt érthető. A férfi ismét veszekedni kezdett vele, lökdöste, mert a nő más férfiakkal is táncolt. Amikor hazaindultak, a férfi a karjánál fogva vezette a barátnőjét, de ismét veszekedni kezdtek.

A férfi bántalmazni kezdte a barátnőjét, egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel arcon vágta. A bizonytalan mozgású, súlyosan ittas nő emiatt a földre esett, majd a férfi rugdosni kezdte a védekezésre képtelen nő testét és lábait. A nő próbált továbbmenni, de a férfi többször is nekikezdve folytatta a brutális verést: számos alkalommal, nagy erővel ütötte és rúgta a nő testét és végtagjait.

Amikor a nő már nem bírt lábra állni, a férfi a vállára vette és elindult vele. A nő kabátja azonban elszakadt, ezért ismét a földre zuhant. Végül a férfi elkezdte a földön vonszolni a nőt, majd ismét a vállára véve az albérletébe vitte és ágyba fektette. Ekkor azonban a barátnője már nem élt.

A férfi másnap reggel szólt a munkaadójának, hogy a barátnője meghalhatott, így a munkaadó értesítette a mentőket és a rendőrséget. A nő az elhúzódó, kegyetlen bántalmazás miatt a fején és testszerte számos súlyos sérülést szenvedett, halála a súlyos fejsérülései miatt következett be.

Az ügyészség 16 év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást, valamint kiutasítást kért a férfira arra az estre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A férfi a vádemelésig nem ismerte be az emberölést, és azt mondta, hogy csak kétszer ütötte meg a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik