Belföld

Orbán: Irány a farkasverem!

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nem fogy ki a háborús hasonlatokból a brüsszeli tárgyalásokra érkező Orbán Viktor, a miniszterelnök szerdán partraszállásról beszélt, ezúttal pedig „A józan ész győzelméért küzdünk. Irány a farkasverem” felütéssel posztolt a Facebookra az unió központjából.

Minden előkészítő megbeszélést lefolytattunk. Összes barátunkat összegyűjtöttük, az ellenfeleinket semlegesítettük. Perceken belül megkezdődik az utolsó tárgyalás. Az a reményünk, hogy a végeredmény szolgálni fogja Magyarország érdekeit, Lengyelország érdekeit és az egész Európai Unió érdekeit is. De a legnagyobb reményünk az, hogy a józan ész szempontja érvényesül majd, mert járvány idején, gazdasági bajok idején teljesen észszerűtlen politikai vitákkal megterhelni a döntéseinket. Most segítséget kell nyújtani azoknak, akiknek erre van szükségük. Ezt diktálja a józan ész, ennek kell most érvényt szerezzek. Már csak egyetlen dolgom van, hogy bemenjek a farkasverembe

– foglalta össze teendőit Orbán.

Mi pedig itt foglaltuk össze, hogy milyen alku körvonalazódik a magyar és a lengyel kormány, valamint a német soros elnökség között a két ország költségvetési vétójának letörése és a jogállami mechanizmus életbe léptetése érdekében:

Kapcsolódó
Egy kicsit mindenki nyert az uniós kompromisszummal, de a leginkább Orbán
Megint úgy fest, a németeket addig érdekli a jogállam, amíg nem kockáztatják vele a gazdaság működését. Orbánnak pedig ezúttal csak az volt fontos, hogy 2022 előtt ne veszítsen el uniós pénzt.

A kormányfő az MTI tudósítása szerint arról is beszélt, nagyon közel, „néhány centire” van a megállapodás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik