Belföld

Másfél év börtönre ítélték Hajdú Pétert négy évre felfüggesztve

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu

Egy tárgyalási nap után megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, írja a Magyar Hang.

Hajdú és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel arról, milyen büntetést tartanak elfogadhatónak, az ítélet így jogerős.

  • Az első rendű vádlott Hajdút 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre,
  • a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre,
  • a harmadrendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet szerint Hajdú a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, írja a Magyar Hang.

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye szerint Hajdú a bűncselekménnyel okozott kárt a későbbiekben befizette a NAV-nak. A tévés a Blikknek az ítélet utáni rövid nyilatkozatában is erre hivatkozott:

Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.

Az ügy részleteiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Hajdú több mint egymilliárdnyi készpénzt vett fel olyan cégek számláiról, amelyekhez papíron nem volt köze
Cégét egy nehéz körülmények között élő kárpátaljai asszonynak adta el, aki azt állítja: nem is ismeri Hajdú Pétert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik