Belföld

Dorosz Dávid: Aki belenyúl a közösbe, annak levágjuk a kezét, és kivágjuk a rendszerből

Azt látom, a Fidesz nem tudja eldönteni, hogy mit csináljon a klíma- és a zöldügyekkel – mondta Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az Azonnalinak adott interjújában. Dorosz szerint a fideszesek érzik, hogy már nem tudják kikerülni a témát, értik, hogy az embereknek ez már a napi valóság.

A főpolgármester-helyettes úgy véli, nem egyértelmű igen-nem kérdés, hogy Magyarország csatlakozzon-e az eurózónához, mert

az euró története mutatja, hogy van egy alapvető konstrukciós hiba az európai gazdasági övezet és az Európai Unió felépítésében. Az ilyen mértékű gazdasági integráció – ha nincs hozzákapcsolva a megfelelő intézményrendszer – szétfeszíti az EU-t. Ezért ha valaki azt mondja, itt és most vezessük be az eurót, biztos azt fogom mondani, hogy nem. De ha valaki azt mondja, az euró a világ legrosszabb dolga, és soha ne vezessék be, arra is azt fogom mondani, hogy nem.

Klímaügyekért felelős főpolgármester-helyettesként Dorosz határozott célja, hogy Budapest belvárosának levegőminőségét és „az ott tapasztalható, tarthatatlan közlekedési állapotokat” megváltoztassa.

Arra a kérdésre, hogy mindezt hogyan valósítaná meg, azt felelte, hogy bátornak kell lenni, hiszen „a maszatolás ideje lejárt”.

Aki belenyúl a közösbe, annak levágjuk a kezét, és kivágjuk a rendszerből

– mondta a főpolgármester-helyettes, azzal kapcsolatban, félre lehet-e nézni azoknál, akikkel egy csapatban dolgozik.

Ezzel kapcsolatban zéró tolerancia van. Ha a kérdés a fővárosi igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokra vonatkozik, akkor meg kell nézni egyben azt az ötven-hatvan embert, akik ezekre a posztokra kerültek. Nagy többségük nagyon jó szakmai háttérrel, megfelelő piaci tapasztalatokkal érkezik ebbe a rendszerbe

– fogalmazott.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik