Belföld

Tarlós kiáll vitázni Karácsonnyal

Hát persze! Nincs több válaszom most erre

– válaszolta Tarlós István főpolgármester az Index arra irányuló kérdésre, hogy elfogadja-e Karácsony Gergely felhívását, hogy tartsanak egy vitát a főpolgármester-jelöltek szereplésével.

Karácsony vitára hívta Tarlóst
Akár fekve is vitatkozna vele.

Karácsony ugyan csak Tarlóst hívta vitázni, viszont a főpolgármester arról nem nyilatkozott, hogy egy az egy ellen állna ki az ellenzéki jelölttel, vagy ragaszkodna-e ahhoz, hogy az ajánlásokat összegyűjtő másik három jelölt is részt vegyen a vitán.

Tarlós korábban így nyilatkozott a vita lehetőségéről:

Olyan vitára, amilyet most láttunk – utalt az előválasztásokban lezajlott vitákra –, olyanra biztosan nem kerül sor, nem tudom, hogy ilyennek van-e értelme. Abban is biztos vagyok, hogy egy Gulyás Marci által moderált vita biztosan nem lesz. Meglátjuk, hány jelölt lesz, meglátjuk, mi lesz a helyzet szeptemberben. Én csak olyan vitát tudok elképzelni, hogy nem előre megbeszélt témák vannak súgóemberekkel. Ha egymással szembeállunk, és előre meg nem beszélt témákról face to face egymást kérdezzük, ilyet nem zárok ki. Nem azt mondom, hogy biztosan lesz, de ilyet nem zárok ki. Operettalakításokban viszont biztosan nem veszek részt

– a Népszavának adott válasza után viszont változhatott az álláspontja.

Új hajléktalanrendelet

Tarlós István arról is beszélt, hogy új hajléktalanrendelet készül, ennek részeként zárnák le rácsokkal éjszakára az aluljárókat is, ahogy arról a hvg.hu írt.

A főpolgármester azt mondta, ha pozícióban marad, akkor a jövő év első negyedében készülhet el az új fővárosi hajléktalanrendelet, ami szerinte javítaná a hajléktalanok ellátását, és például

munkásszállószerű lakásokhoz is juttatná őket. 

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik