Belföld

Orbán nem tart Simicskától

Állítólag személyesen bizonyosodott meg arról, hogy a nagyvállalkozó nem indul a veszprémi időközin.

Még nem tudni, kit indít a Fidesz a februári választáson, melynek tétje, hogy megmarad-e a kormánypárt kétharmados szavazattöbbsége. A VS.hu úgy értesült, hogy az elsőként kiszemelt jelölt, Ovádi Péter még a hivatalos bejelentés előtt visszalépett. Bár korábban volt olyan terv is, hogy nagyobb formátumú, országosan ismert politikust indítanának Veszprémben, az az álláspont kerekedett felül, ami szerint a választókerületet helyi politikusnak kell képviselnie.

A portál szerint Mihalovics Péter lehet a legesélyesebb a képviselőjelöltségre, aki az előző ciklusban már tagja volt az Országgyűlésnek, Veszprémben pedig önkormányzati képviselő volt. A Fidelitas országos választmányát is vezető politikus a Bakony-Balaton-térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztosi pozíciót tölti be jelenleg.

A VS.hu úgy tudja, hogy a Közgép-tulajdonos Simicska Lajos indulása is szóba került a Fidesz keddi elnökségi ülésén. Egy magas rangú fideszes forrás szerint Orbán maga járt utána a híresztelésnek, a pártvezetés tagjainak azt mondta, biztos abban, hogy Simicska nem lesz a körzetért indulók között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik