Belföld

Valaki biztosan hibázott az izraeli gépek ügyében

Holnap rendkívüli ülést tart az Országgyűlés honvédelmi bizottsága. Szekeres miniszter elmegy.

Kovács László, a Horn-kormány egykori külügyminisztere szerint valaki vagy valakik hibáztak a múlt heti izraeli gépek ügyében. Az MSZP korábbi elnöke a hírTV-nek azt mondta, nagyobb baj is történhetett volna, reméli, a vizsgálat kideríti, ki felelős a történtekért.

„Biztos, hogy itt valami hiba történt. Valaki hibázott, vagy a Honvédelmi Minisztériumban, vagy a Külügyminisztériumban, vagy a légügyi hatóságnál. Nem tudom pontosan, mi a jelenlegi rendszer, és hogy ki hol követett el mulasztást. Szerencse, hogy nem történt nagyobb baj, mert történhetett volna. Nem tudom, hogy mi történt meg, és mi nem. Ezt majd a vizsgálat hivatott kideríteni, és aki hibázott, az meg is kapja a magáét” – közölte Kovács.

Holnap egyébként rendkívüli ülést tart az Országgyűlés honvédelmi bizottsága a magyar légtérben gyakorlatozó izraeli gépek miatt. A fideszes kezdeményezésre összehívott tanácskozásra Szekeres Imre honvédelmi miniszter és a testület MSZP-s tagjai is elmennek.

Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője azt mondta, Szekeres Imre minden segítséget megad ahhoz, hogy a testület hatékony munkát tudjon végezni, de jobb lett volna, egy közös tanácskozás a külügyi bizottsággal. A honvédelmi miniszter ezért e bizottság elnökének és tagjainak is megküldi jelentését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik