Belföld

Az MDF szerint gyanús az eredetiségvizsgálat

Az MDF az Eclipse Zrt. "immár 20 milliárd forint körülire becsülhető" állami szerződéseit és a beszerzés körülményeit firtatja.

A párt szóvivője kiemelte: az Eclipse Zrt. tavaly december 31-én kötött 4,95 milliárd forintos szerződést arra hogy megalkotja az eredetiségvizsgálat új informatikai rendszerét, amelyet négy nap múlva már üzembe is helyezett.

Kerék-Bárczy Szabolcs emlékeztetett arra, hogy a Figyelő című hetilap cikksorozata után az ügyben a múlt héten a Fővárosi Főügyészség hűtlen kezelés miatt elrendelte a nyomozást.

Az Eclipse Zrt-t hét éve alapították, éppen 10 nappal azután, hogy megszületett a törvény, amelyben hatósági árassá alakították a gépjárművek eredetiségvizsgálatát. Az eredetiségvizsgálat körül elfolyt pénzekről jórészt azért nem lehet semmit tudni, mert az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága négy éve titkossá nyilvánította a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz tartozó összes jövőbeli informatikai fejlesztést.

A szóvivőlevélben megkereste a bizottság tagjait, adjanak számot arról, hogy a 20 milliárd forint közpénzből finanszírozott szerződéssorozatnak mi volt a tartalma. Levelére azonban nem kapott választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik