Foci

4622 napot várt arra Andorra, hogy újra tétmeccset nyerjen

Ahogyan arról írtunk, Andorra a világbajnoki selejtezősorozat legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy pénteken 1-0-ra legyőzte a magyar válogatottat. Már nem csak a pénteki játéknap legnagyobb meglepetését, hanem eddig a teljes európai selejtezősorozatban.

Andorra legutóbb 2004. október 13-án, Macedónia ellen győzött tétmeccsen. Az volt az első és péntek estig az egyetlen. Azóta zsinórban 34 nyeretlen vb-selejtezős mérkőzésük volt.

4622 nap telt el a két siker között.

Csak, hogy kicsit érzékeltessük, mikor is volt az, álljon itt a pár nappal később Máltán vb-selejtezőt játszó, és azt 2-0-ra megnyerő magyar válogatott összeállítása: Király – Fehér Cs., Stark, Juhász, Huszti – Rósa (Gyepes, 92.), Dárdai, Hajnal – Gera – Waltner (Lipcsei, 79.), Torghelle (Kovács P., 67.). A csapatot pedig Lothar Mathhäus irányította. Gera és Kovács szerezték a góljainkat.

Az andorrai foci nagy éve a 2017-es. Kezdődött azzal, hogy egy felkészülési meccsen 2-0-ra verték San Marinót, aztán 0-0-át játszottak otthon Feröerrel az európai vb-selejtezők B csoportjában, majd jött a magyarok elleni 1-0-s győzelem.

Andorra – Magyarország 1-0:

Korábban még nem lőttek nekünk gólt, és még nem volt naptári éve az andorrai válogatottnak, amikor két meccset is nyertek volna.

Ráadásul az szólna igazán nagyot, ha folytatnák a veretlenségi sorozatukat, mivel Svájcba utaznak majd. Előzik most egyébként a letteket a vb-selejtezőben. (Fotó: Europress/AFP/Pascal Pavani)

Eredmény – vb-selejtező, B csoport, 6. forduló

Andorrai Nemzeti Stadion, Játékvezető: Charalambos Kalogeropoulos (görög)

Andorra – Magyarország 1-0 (1-0)

Andorra: J. Gomes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente (Riera, 83.), , Pujol (Ayala, 88.), A. Martínez – Aláez (Maneiro, 68.)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh, 56.), Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) – Eppel

Gólszerző: Marc Rebés (26.)

Sárga lap: Aláez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.) Rúbio (61.) illetve Bese (45.)

Piros lap:

Az állás: 1. Svájc 18 pont, 2. Portugália 15, 3. Magyarország 7, 4. Feröer-szigetek 5, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik