Élő Foci

Történelmi vereséget szenvedtünk Andorrától

Nem kezdtük kimondottan jól a mérkőzést, hol itt, hol ott pattogott a labda az első tíz percben, azonban lassan átvettük a játék irányítását, amely nem meglepő, hiszen Andorra alapvetően az ellentámadásokra rendezkedett be. Igazán komoly helyzetig azonban nem jutott a magyar válogatott, Dzsudzsák Balázs indítása után Eppel Márton rosszul számította ki a labda ívét, így oda lett a helyzet, később Gyurcsó Ádámot szerelte ügyesen egy hazai védő.

Ezután jött a hidegzuhany: egy jobb szélen vezetett ellentámadás végén Marc Rebés fejese hullott be a magyar kapuba a 26. percben. Andorra azelőtt soha sem tudott Magyarország ellen gólt szerezni.

A bekapott gól után próbálta emelni a tempót a magyar csapat, pár perccel a bekapott gól után Eppel egyenlíthetett volna, ám Josep Gomes óriási bravúrral védett. A hazaiak nagyon jól tördelték a játékot, ezzel megakadályozták a mieinket, hogy rendesen felpörögjenek és félidőre, ez nem is sikerült nekünk.

Fordulás után nem változott a játék képe, csak elvétve jutottak el a kapunkig a hazaiak, a nagyobb baj, hogy igazán mi sem jutottunk el Andorra kapuja elé. A csereként beállt Balogh Norbert volt a legaktívabb, azonban a Palermo támadójának lövései sem voltak túl veszélyesek, sőt.

Talán Dzsudzsák Balázs előtt adódott a legnagyobb helyzet, a 78. percben éles szögből lőhetett kapura, azonban Gomes nagy bravúrral még belepiszkált, így megmentette csapatát a góltól. Ezer szónál is többet mond a statisztika, a hazaiak összesen 44 pontos passzt tudtak bemutatni, nálunk pedig 70%-ban volt a labda, aminek elégnek kellene lennie a győzelemhez.

A rendkívül gyenge támadójátékunk nem eredményezett gólt, így óriási meglepetésre kikaptunk történetünk során először Andorrától. Nekik ez volt az első megnyert tétmeccsük 2004 októbere óta.

Eredmény – vb-selejtező, B csoport, 6. forduló

Andorrai Nemzeti Stadion, Játékvezető: Charalambos Kalogeropoulos (görög)

Andorra – Magyarország 1-0 (1-0)

Andorra: J. Gomes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente (Riera, 83.), , Pujol (Ayala, 88.), A. Martínez – Aláez (Maneiro, 68.)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh, 56.), Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) – Eppel

Gólszerző: Marc Rebés (26.)

Sárga lap: Aláez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.) Rúbio (61.) illetve Bese (45.)

Piros lap:

Az állás: 1. Svájc 18 pont, 2. Portugália 15, 3. Magyarország 7, 4. Feröer-szigetek 5, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3

Vészesen fogy az idő

Nagy Dominik jobb szélről középre tett labdáját levette ugyan Eppel, de a kivetődő Gomes magához ragadja. Dzsudzsák is eltűnt a tizenhatoson belül, de a játék megy tovább…

Szerencsénk sincs

Dzsudzsák Balázs indult be jól, mellel maga elé vette a labdát, azonban a kivetődő Gomesről felpörgő labda végül a kapusnál maradt.

Eppel épphogy lemaradt!

Balogh Norbert rákapcsolt a jobb szélen, simán lehagyta ellenfelét és veszélyesen gurított középre, Eppel Mártonnak csak pár centi hiányzott, hogy elérje a labdát…

Te jó ég mit védett Gomes!

Egy átívelés eljutott Dzsudzsák Balázshoz, aki éles szögből ugyan, de kapura tűzte és a bivalyerős labdát valahogy ujjheggyel szögletre tolta Andorra kapusa. Pedig befért volna a hosszú alsóba…

Balogh próbált kicsikarni egy büntetőt

A magyar csatár szépen bebőrözte az andorrai védőjét, utána azonban rosszul tolta meg a labdát, utána megpróbálta eljátszani, hogy fellökték. Nem ette meg a bíró.

Ezek most Andorra percei voltak

Előbb egy veszélyes labda pattant ki Tóth Bence hátáról szögletre, majd a sarokrúgás volt épphogy magas Ildefons Limának, aki kiharcolt egy bedobást, majd bemutatott egy komoly fetrengést. Nincs nálunk a labda most és fogy az idő!

Balogh próbálkozott újra

Dzsuzdsák Balázs beadásai valahogy sosem jutottak el a címzettig, de Balogh Norbert újra lövőhelyzetig jutott, csakhogy a labda ismét Gomes ölében kötött ki.

Nagy Dominik próbálkozott

Egészen beszorult Andorra a kapuja elé, nehezen jutottunk azonban lövőhelyzetig, végül Nagy Dominik életerős, de nem túl jól helyezett lövését védte a kapus.

Ismét változtatunk

Hátvéd helyett csatárt hozott be Bernd Storck, Lang Ádám hagyta el a pályát és Balogh Norbert jött be a helyére. Két csatárral tehát a magyar csapat.

Ez nem sokon múlott!

Dzsudzsák Balázs elé került a labda, a magyar válogatott csapatkapitánya jobb lábbal pár centivel a jobb kapufa mellé lőtt.

Ez őrült öngól lett volna!

Dzsudzsák Balázs középre ívelt labdáját elég sután találta el egy andorrai védő, magasra szállt a labda, majd a felső lécről kipattant szögletre.

Vehemensen kezdtük a félidőt

Nagy lelkesedéssel esett neki ellenfelének Magyarország, azonban a beadások, lövések rendszeresen elakadnak egy andorrai védőben.

Máris kapu elé jutottunk

Ügyesen passzolgatva egészen a hazai tizenhatosig jutott a magyar válogatott, ám Dzsudzsák Balázs gyanús körülmények között elesett. A játék csak akkor állt meg, amikor Nagy Dominik lökése miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.

Vége az első 45 percnek

Egy perces hosszabbítás után véget vetett az első játékrésznek a játékvezető, ennél sokkal többre lesz szükség…

Remekül öli a játékot Andorra

A mieink próbálnak nagyobb fokozatra kapcsolni, azonban Andorra sajnos mesterien tördeli a játékot. Az állandó játékmegszakítások nem segítenek a magyar csapatnak.

Újabb andorrai sárga

Nem válogatnak az eszközökben a hazaiak, Moises San Nicolas egyszerűen lebirkózta Dzsudzsákot, hogy megelőzze a magyar ellentámadást. Már a harmadik sárga lapja volt Andorrának Jordi Aláez és Marc Pujol után.

Gyengécske fejessel próbálkoztunk

Dzsudzsák Balázs ívelte kapu elé a labdát, Vinícius Paulo fejese azonban éppen Gomes kapus kezében kötött ki. Ennél több kell.

Óriásit védett Josep Gomes!

Mutatós támadással jutottunk el Andorra kapujáig, Tóth Bence passzából Eppel Márton lőtt kapura, azonban a hazaiak kapusa hatalmas bravúrral kipaskolta a labdát.

Megszerezte története első gólját Andorra Magyarország ellen

Nagy Dominik elveszítette a labdát, amit a hazaiak köszöntek szépen Jordi Aláez jól indította Jesus Rubiót, aki épphogy az alapvonal előtt beívelte a teljesen egyedül érkező Marc Rebesnek. Rebes remek fejese pedig behullott a hosszú alsóba. Ez volt Andorra első gólja  a magyar válogatott ellen.

Olvasói sztorik