Média

Az MTVA fontos megállapodást kötött az Eurosport tulajdonosával

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 06. 18. 17:43

2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média sugározza majd, de a nézők az Eurosport platformjait is választhatják.
Korábban a témában:

A Discovery Communications és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombati közös bejelentése értelmében hosszú távú együttműködési megállapodást írtak alá, ami alapján a 2018 és 2022-es téli Olimpia és a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok minden egyes pillanata egy időben több képernyőn keresztül elérhető lesz majd a hazai közönség számára. A megállapodás értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. A tartalom ennek megfelelően szabadon fogható és fizetős televíziós csatornákon is, valamint rádión és digitális platformokon keresztül egyaránt eljut majd a hazai közönséghez.

A megállapodás szerint az MTVA a 2018 és 2022-es téli Olimpiai Játékok és a 2020 és 2024-es nyári Olimpia szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogaival is rendelkezik majd. Így Magyarországon az eddigi hagyományoknak megfelelően a közszolgálati televízión keresztül is eljutnak a háztartásokba a hazai közönség számára fontos események. A megegyezés lehetővé teszi továbbá az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 között megrendezett Olimpiai Játékok magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió és egy rádió csatornán is elérhetővé tegye. A megállapodás alapján az MTVA jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő eseményeket követően hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. Emellett, a megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza.

A magyar nemzet a világ egyik legnagyobb sportnemzete, a nagy nemzetekhez mérhető sportsikerekkel, és így mindig kiemelt figyelem övezi a magyar, az európai, és a világ sporteseményeit. Öröm számunkra, hogy a mostani megállapodásnak köszönhetően, már biztos, hogy 2018 és 2024 között megrendezendő Olimpiai Játékokat a közmédia csatornáin követhetik a nézők. Ezen felül az is jelentős eredmény a megállapodásban, hogy a közmédia rendelkezni fog az olimpiai közvetítések digitális jogaival is. Napjaink digitalizálódása miatt ez óriási lehetőségeket ad számunkra a felhasználói élmény növelésében

– mondta Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen pozitív megállapodást sikerült kötnünk az MTVA-val. Ez a partnerség garantálja az olimpiai játékok széleskörű lefedettségét egészen 2024-ig. Tudjuk, hogy Magyarországon nagy népszerűségnek örvend az Olimpia, ezért is öröm számunkra, hogy kivételesen széleskörű lefedettséget biztosítsunk a magyar nézők számára

– tette hozzá Jean- Thierry Augustin, a Discovery Networks International illetékese.

Teljes népességet megmozgató médiaesemény

Azt, hogy az olimpia kiemelt jelentőségű és rendkívül népszerű a magyar nézők körében, jól mutatja, hogy a 2012-es londoni játékokat több mint 7,6 millióan (a teljes népesség 83 százaléka), a 2014-es Szocsiban megrendezett téli Olimpiát pedig 6 millióan (a teljes népesség 66,6 százaléka) követték a közmédia csatornáin keresztül.

A Discovery továbbadja a jogokat

Az Eurosport tévécsatorna tulajdonosa, a Discovery Communications tavaly júniusban kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal 50 európai országra kiterjedő exkluzív közvetítési jogokra vonatkozó megállapodást, amely 2018 és 2024 között érvényes. A Discovery az Olimpiai Játékok közvetítési jogainak továbbértékesítéséről eddig nyolc megállapodást kötött: Ausztriában az ORF, Horvátországban a HRT, Csehországban a Ceska Televize, Finnországban a YLE, Hollandiában a NOS, és Angliában a BBC műsorszolgáltatókkal, egyedi módon, az érintett ország igényeire szabva. E megállapodások sorát egészítette ki az MTVA-val most aláírt szerződés.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.