Média

Az MTVA fontos megállapodást kötött az Eurosport tulajdonosával

2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média sugározza majd, de a nézők az Eurosport platformjait is választhatják.

A Discovery Communications és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombati közös bejelentése értelmében hosszú távú együttműködési megállapodást írtak alá, ami alapján a 2018 és 2022-es téli Olimpia és a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok minden egyes pillanata egy időben több képernyőn keresztül elérhető lesz majd a hazai közönség számára. A megállapodás értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. A tartalom ennek megfelelően szabadon fogható és fizetős televíziós csatornákon is, valamint rádión és digitális platformokon keresztül egyaránt eljut majd a hazai közönséghez.

A megállapodás szerint az MTVA a 2018 és 2022-es téli Olimpiai Játékok és a 2020 és 2024-es nyári Olimpia szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogaival is rendelkezik majd. Így Magyarországon az eddigi hagyományoknak megfelelően a közszolgálati televízión keresztül is eljutnak a háztartásokba a hazai közönség számára fontos események. A megegyezés lehetővé teszi továbbá az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 között megrendezett Olimpiai Játékok magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió és egy rádió csatornán is elérhetővé tegye. A megállapodás alapján az MTVA jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő eseményeket követően hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. Emellett, a megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza.

A magyar nemzet a világ egyik legnagyobb sportnemzete, a nagy nemzetekhez mérhető sportsikerekkel, és így mindig kiemelt figyelem övezi a magyar, az európai, és a világ sporteseményeit. Öröm számunkra, hogy a mostani megállapodásnak köszönhetően, már biztos, hogy 2018 és 2024 között megrendezendő Olimpiai Játékokat a közmédia csatornáin követhetik a nézők. Ezen felül az is jelentős eredmény a megállapodásban, hogy a közmédia rendelkezni fog az olimpiai közvetítések digitális jogaival is. Napjaink digitalizálódása miatt ez óriási lehetőségeket ad számunkra a felhasználói élmény növelésében

– mondta Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen pozitív megállapodást sikerült kötnünk az MTVA-val. Ez a partnerség garantálja az olimpiai játékok széleskörű lefedettségét egészen 2024-ig. Tudjuk, hogy Magyarországon nagy népszerűségnek örvend az Olimpia, ezért is öröm számunkra, hogy kivételesen széleskörű lefedettséget biztosítsunk a magyar nézők számára

– tette hozzá Jean- Thierry Augustin, a Discovery Networks International illetékese.

Teljes népességet megmozgató médiaesemény

Azt, hogy az olimpia kiemelt jelentőségű és rendkívül népszerű a magyar nézők körében, jól mutatja, hogy a 2012-es londoni játékokat több mint 7,6 millióan (a teljes népesség 83 százaléka), a 2014-es Szocsiban megrendezett téli Olimpiát pedig 6 millióan (a teljes népesség 66,6 százaléka) követték a közmédia csatornáin keresztül.

A Discovery továbbadja a jogokat

Az Eurosport tévécsatorna tulajdonosa, a Discovery Communications tavaly júniusban kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal 50 európai országra kiterjedő exkluzív közvetítési jogokra vonatkozó megállapodást, amely 2018 és 2024 között érvényes. A Discovery az Olimpiai Játékok közvetítési jogainak továbbértékesítéséről eddig nyolc megállapodást kötött: Ausztriában az ORF, Horvátországban a HRT, Csehországban a Ceska Televize, Finnországban a YLE, Hollandiában a NOS, és Angliában a BBC műsorszolgáltatókkal, egyedi módon, az érintett ország igényeire szabva. E megállapodások sorát egészítette ki az MTVA-val most aláírt szerződés.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik