Média
The Olympic flag from 1972 sways in the wind in front of the town hall in Kiel, Germany, 13 April 2015. The sailing regatta is envisioned to take place in Kiel, should the city of Hamburg make the race to host the 2024 Olympics, the German Olympic Sports Federation (Deutscher Olympischer Sportbund, DOSB) and the German sailing federation (Deutschen Segler-Verbands, DSV) announced in a joint press conference in Hamburg, 13 April 2015.Photo: Carsten Rehder/dpa

Szövetkezik az Eurosport tulajdonosa és a BBC

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 02. 04. 12:33

Hosszú távú megállapodást kötött a BBC és a Discovery Communications az olimpiai közvetítési jogokkal kapcsolatban.
Korábban a témában:

A BBC és a Discovery Communications bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött az olimpiai játékok közvetítéséről az Egyesült Királyságban. Az együttműködés a két globális médiavállalat között harmincéves partnerségi múltra tekint vissza. A megállapodás szerint a Discovery a 2022 és 2024 közötti olimpiai játékok közvetítési jogainak egy részét továbbadja a BBC-nek: a BBC kizárólagos jogot kap a Discovery-től az olimpiai játékok közvetítésére ingyenes televíziós platformon, és nem kizárólagos jogot a rádiós közvetítésre. Ellentételezésként a Discovery exkluzív jogokat kap a BBC-től a 2018-as és 2020-as olimpiai játékok fizetős televíziós platformon történő közvetítésére.

Az olimpiai játékok nagy népszerűségnek örvendenek a szigetországban. A 2012-es londoni olimpiát a BBC-n több mint 50 millió ember nézte az Egyesült Királyságban. Hétmillióan követték figyelemmel az eseményeket a BBC honlapján naponta, 111 millióan nézték meg a kapcsolódó videókat, illetve több mint kétmillió ember töltötte le a kapcsolódó applikációt. Ez volt az első igazi digitális olimpia, a BBC pedig magas szintre emelte a játékok közvetítését.

A közös bejelentés szerint 2024-ig a BBC továbbra is biztosítja, hogy az otthonokba ingyenes platformjain keresztül eljussanak az olimpia kiemelkedő eseményei tévében és a rádióban is. Emellett a BBC jogosultságai kiterjednek a digitális jogokra is.

Ez az első megegyezés az olimpia közvetítési jogairól, amely egyszerre erősíti meg, hogy az Eurosport az olimpiai játékok otthona Európában, és biztosítja, hogy minden esemény hozzáférhető legyen a rajongók számára.

A Discovery Communication egyébként tavaly júliusban kötött exkluzív közvetítési jogokat tartalmazó megállapodást a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal. A NOB-bal kötött szerződés 50 országra szól 2018 és 2024 között, és kizárólagos jogokat biztosít az Eurosport csatornát is működtető Discovery Communications cég számára. Ezek a jogok az Egyesült Királyságban azonban csak a 2022 és 2024 közötti időszakra vonatkoznak, mivel a korábbi évekre szóló jogokat a BBC már korábban megvásárolta.

A BBC büszke arra, hogy a sport legnagyobb pillanatait hozza el a közönségnek. A BBC hosszú ideje az olimpia otthona – az eseményé, amely minden másnál jobban egyesíti a nemzetet. Örülök, hogy a Discoveryvel kötött partneri megállapodás révén a 2024-es olimpiáig tovább tudjuk vinni ezt a hagyományt. Miközben sok súlyos pénzügyi döntést kellett hoznunk, ez a megállapodás jelzi elkötelezettségünk, hogy a világszínvonalú sporttartalmakat mindenki számára elérhetővé tegyük”

mondta Tony Hall, a BBC vezérigazgatója.

A Discovery az olimpiai mozgalom elkötelezett partnere. A mai megállapodás – melynek nyertese az Egyesült Királyság sportrajongói közössége – izgalmas új fejezetet nyit a Discovery és a BBC sporteseményekre vonatkozó partnerségében. Harminc éve működünk együtt a tényszerű szórakoztató és a természettudományos tartalmak előállítása területén. Most újra egyesítjük erőinket, hogy a nézőknek elhozzuk az ambíció, az áldozat és a siker leginspirálóbb történeteit”

– tette hozzá David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.