Közélet

Beetetés – Áder János hobbija is általános iskolai tananyag lehet

Ader-Janos(1)(430x286)(2).jpg (Áder János)
Ader-Janos(1)(430x286)(2).jpg (Áder János)
Azt szeretnék, ha a horgászat alapfokú tananyag lenne, a gyerekek ismereteikről horgászvizsgán számolnának be.

Magyarország legnagyobb civil szervezete, a több mint 300 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) néhány éven belül szeretné elérni, hogy a horgászat váljon általános iskolai tananyaggá.

Az agrárszektor.hu-nak Dérer István, a szövetség elnökhelyettese megerősítette, ez stratégiai céljaik között szerepel. A Mohosz azt szeretné, ha a horgászat alapfokú tananyag lenne az általános iskolákban, és a gyerekek ismereteikről horgászvizsgán számolnának be. Dérer István szerint ilyen rendszer már több európai országban – például Hollandiában – is működik.

A horgászati oktatás hozzájárulhat ahhoz, hogy növekedjen a szervezett horgászok száma Magyarországon. A MOHOSZ stratégiai tervei  szerint a 330 ezres mai regisztrált horgászlétszám hat év alatt átlépheti a 400 ezret. A horgászatból származó belföldi forgalom 35 százalékkal, a külföldi száz százalékkal növekedhet, és ez 5-8 ezer új munkahelyet teremthet, ha ehhez évi 20 milliárd forintos állami és vállalkozói fejlesztést is sikerül megvalósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik