Közélet

Éles vita az államtitkár és a Magyar Iszlám Közösség között

Számon kérte az egyházügyi államtitkár a Magyar Iszlám Közösséget azért, mert bírálták, hogy a kormány ellenségesen nyilatkozik a muzulmánokról. Soltész Miklós szerint nem kellene háborogniuk, mert az elmúlt években nagy összegű támogatást kaptak az államtól.

A Magyar Iszlám Közösség vezetője, Bolek Zoltán az államtitkár szavaira reagálva a Magyar Nemzetnek elmondta: ők nem azt akarják, hogy Magyarország iszlám ország legyen, csak vallásszabadságot szeretnének. Hangsúlyozta: Magyarországon nem követtek el terrorcselekményt muszlimok és nem értik, hogy ha békességben élnek, minek szítani az ellentétet. Egyébként arra is javaslatot tettek a kormánynak, hogy segítenének a menekültválságban, de válaszra sem méltatták őket.

Arra, hogy Soltész Miklós az állami támogatást kérte számon rajtuk, Bolek azt mondta, ők azt kapták, ami megilleti őket. Az államtitkár azt is a Magyar Iszlám Közösség fejéhez vágta, hogy a muszlim országokban vajon mekkora támogatást kapnak az ott élő keresztények hitéleti, szociális és köznevelési tevékenységükre – Bolek erre azt mondta, hogy amióta Egyiptomban új elnök került hatalomra, az ottani kopt keresztények például kapnak támogatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik