Belföld

Szigorúan regulázza sofőreit a BKK

vandálbiztos ülések a buszon (vandálbiztos ülés, bkk, busz, )
vandálbiztos ülések a buszon (vandálbiztos ülés, bkk, busz, )

Szigorúan bünteti szabálytalankodó sofőreit a BKK, a Blikk pedig egyik buszvezetőjüktől konkrétumokat is megtudott. Eszerint ha a sofőrök valamilyen szabálytalanságot követnek el, levelet kapnak a feljelentésről, amelyre reagálhatnak.

Büntetnek szó szerint mindenért, ha nincs vagy kevés jegy van nálunk, ha fűtünk, ha nem fűtünk. Büntetnek 30 másodperces sietségért, 3 km/órás sebességtúllépésért, de azért is, ha nem megfelelő távolságra állunk a járdaszegélytől

-panaszolta egy buszvezető a lapnak, hozzátéve: általában hiába védekeznek, jön a kötbér. A szabályzatban látható, hogy a büntetésekért 13 ezer, 15 ezer forint, de akár 75 ezer forint pénzbüntetés is járhat, de némi enyhítésképpen részletfizetést is kérhetnek az érintettek.

A feldühödött munkatárs szerint a menetidők sok esetben tarthatatlanok, főleg, ha minden szabályt betartanak. Ráadásul sok útvonal esetén nem tudnak már olyan lassan menni, hogy a BKK Futár-rendszer ne jelezzen sietséget, amiért ugyebár büntetnek. Ahogyan sok másért is, például korai ajtónyitásért, azért, ha a sofőr beszélget, és természetesen a KRESZ szabályainak megszegése esetén – derül ki a cikkből. A napilap megkereste a közlekedési társaságot is, válaszuk szerint ők megrendelőként a közszolgáltatásban résztvevő társaságok által nyújtott szolgáltatások minőségét ellenőrzik, nem megfelelőség esetén sosem szankcionálják a járművezetőket, csakis a szolgáltató társaságokra szabnak ki kötbért a Szolgáltatási Szerződés vonatkozó előírásai alapján.

 

 

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik