Tech

Egy korszak vége: a Canon felhagy a csúcskategóriás tükörreflexes gépek gyártásával

Canon
Canon

A Canon elnök-vezérigazgatója, Fujio Mitarai egy japán lapnak azt nyilatkozta, a cég a 2020 elején bemutatott 1D X Mark III után már nem fejleszt és nem is gyárt több csúcskategóriás tükörrefelexes (DSLR) fényképezőgépet – írja a HVG a Petapixel portál cikkére hivatkozva.

A lap szerint Mitarai a Yomiuri Shimbun japán lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy a cég néhány éven belül leállítja a csúcskategóriás DSLR fényképezőgépek fejlesztését és gyártását.

A piac egyre inkább a tükör nélküli gépek (MILC) felé tolódik el, ezzel összhangban pedig az embereket is ezek felé a termékek felé irányítjuk

– mondta a vállalat elnök-vezérigazgatója.

Érdemes persze kiemelni, hogy az interjú megjelenését követően a Canon némileg finomított a kijelentésen, kiemelve, hogy csupám a csúcskategóriában állnak le a DSLR gépek fejlesztésével, tehát ez alapján a belépő- és a középkategóriában jó eséllyel a jövőben is lehet még számítani ilyen típusú fényképezőgépekre. Jelen pillanatban továbbá az sem világos még, hogy a pontosan mikor ér majd véget a csúcskategóriás DSLR-ek gyártása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik