Szórakozás

Elengedik a marihuána adóját San Fraciscoban, hogy esélyük legyen a legális kereskedőnek a dílerekkel szemben

Heath Korvola / Getty Images
Heath Korvola / Getty Images
Titkos szavazáson döntött kedden San Francisco város képviselőtestülete arról, hogy felfüggesztik a marihuánára kivetett adó beszedését. A lépéstől azt remélik, hogy a törvényes fűkereskedők így versenyezhetnek majd a törvényen kívüli dealerekkel.

A marihuánaüzlet jót tesz a városnak, hiszen munkahelyeket teremt, a fogyasztók számára megteremti annak lehetőségét, hogy biztonságosan vehessenek ellenőrzött minőségű termékeket – írta közleményében Rafael Mandelman, akinek javaslátára San Franciscoban felfüggesztették a marihuánakereskedelemre kivetett adót.

Kaliforniában 2016 novembere óta legális a marihuána kereskedelme és rekreációs célú használata, sok helyen mégis virágzik az illegális drogkereskedelem, mert az adózás alól kibújó bűnözők olcsóbban tudják kínálni a termékeiket, mint a szabályosan működő üzletek – írja a National Desk.

San Franciscoban 2018-ban vetettek ki 1-5 százalékos adót a marihuánakereskedelemre, a Mandelman által benyújtott rendelet ennek beszedését függeszti fel 2022. december 31-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik