Szórakozás

Csalással vádolják a dél-afrikai papot, aki állítólag feltámasztotta egyik hívét

Három temetkezési vállalkozás is perre készül egy lelkész ellen, aki a templománál gyülekező tömeg előtt, állítólag feltámasztott egy fiatal férfit, a dél-afrikai Johannesburg mellett fekvő Kramerville-ben – írja a BBC.

Az Alph Lukau tiszteletes által végrehajtott „csodatételről” több videó is készült, amik bejárták a közösségi portálokat. A felvételeken az látszik, hogy egy koporsóban fekvő, fehérruhás férfi hirtelen kinyitja a szemét és felül, mintha a pap imái támasztanák fel.

A csodatételben három temetkezési cég is érintett, ám a Kingdom Blue, a Kings & Queens Funeral Services és a Black Phoenix vezetői is azt mondják, hogy Lukau és a társai rászedték őket, és ezért perelni fognak.

Az „feltámasztott” férfi állítólagos rokonai a Kingdom Blue-val és a Kings & Queensel is tárgyaltak a temetésről, a koporsót az előbbi cégtől szerezték, az utóbbitól ravatalt béreltek, a saját autójukra pedig a Black Phoenix emblémájával ellátott matricákat ragasztottak. Mindezt azért, hogy hitelesnek tűnjön a sztorijuk arról, hogy a rokonuk tényleg meghalt.

Ilyen csodák nincsenek. Azért találják ki őket, hogy pénzt csaljanak ki a reményüket vesztett emberekből

– nyilatkozta az ügyről a kulturális, vallási és nyelvi közösségek védelméért felelős bizottság szóvivője a közszolgálati rádióban.

A BBC megkereste az üggyel kapcsolatban a Lukau lelkészt, ám ő nem reagált a kérdéseikre. Később az egyháza annyiban finomított a sztorin, hogy a halott férfi valóban életben volt már, amikor a templom elé vitték a koporsóját, Lukau pásztor az imáival már csak befejezte Isten csodáját.

Az eset ismét felerősítette a Dél-Afrikában tevékenykedő, önjelölt, csodatévő lelkészekről szóló, országos vitát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik