Foci

Bohócot csinált magából az UEFA

A lehető legrosszabb eljárást alkalmazta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Danny Welbeckkel kapcsolatban. A csütörtöki Arsenal-Milan Európa Liga-nyolcaddöntőjének visszavágóján ugyanis a hazaiak csatára óriási műeséssel harcolt ki csapatának egy tizenegyest.

Mindez a találkozó 39. percében történt, nem sokkal azután, hogy az olaszok vezetéshez jutottak. Az mindig benne van a pakliban, hogy a játékvezető elnéz valamit, ezt elismerte Arséne Wenger is a találkozót követően – amellett, hogy nem kívánt állást foglalni, míg az esetet vissza nem nézte.

Amit azonban az UEFA csinált, a lehető legrosszabb megoldás volt:

az UEFA fegyelmi bizottsága kivizsgálta a történteket, és végül úgy döntött, hogy nem marasztalja el a játékost, aki így pályára léphet a negyeddöntőben.

Vagyis az európai szövetség külön megvizsgálta az esetet és ezután a felvételek birtokában jutott arra a megállapításra, hogy minden a legnagyobb rendben. Az is tisztább ügy lett volna, ha egyszerűen nem foglalkozik az esettel a szövetség, hanem elfogadja a játékvezeti ítéletét. Minden esetre a műesést látva arra jutni, hogy nem történt semmi probléma, finoman szólva nevetséges.

Az Arsenal egyébként mindkét mérkőzésen legyőzte az AC Milant, a legjobb nyolc között pedig a CSZKA Moszkva lesz az ellenfele.

Kiemelt fotó: Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik