Foci

Egygólos hátrányból nyert az U21-es válogatott

A magyar utánpótlás válogatott Albániában lépett pályára Európa-bajnoki selejtezőn. Róth Antal együttese 1-0-ról fordított.

Nem kezdtek túl jól a magyar fiúk az első Eb-selejtezőn, hiszen ahogy azt várni is lehetett, a házigazdág rendkívül veszélyesen fociztak. A magyar válogatott hamar hátrányba is került, hiszen a 28. percben Hoxha tört be a tizenhatoson belülre, de Jagodics Márk csak szabálytalan eszközökkel tudta szerelni. A büntetőt Taipi vágta be (1-0).

Alig telt el két perc, Radó passzát Adorján küldte a kapuba, így szinte azonnal egálra módosult az eredmény (1-1). A szünet után Windecker József távoli lökete kötött ki a hálóban, így fordított, és végül nyert a magyar válogatott.

“Idegenbeli tétmérkőzést megnyerni a mai futballban akármilyen ellenféllel szemben nagy siker, azért pedig külön dicséret illeti a játékosokat, hogy hátrányból sikerült felállniuk. Egy kifejezetten jó albán válogatottat győztünk le, amely egész biztosan mások dolgát is megnehezíti még a csoportban. Az első negyedórát leszámítva elégedett voltam a játékkal, és bár nehéz győzelem volt, attól lett igazán nehéz, hogy nagy helyzeteinkből csak kettőt váltottunk gólra” – mondta az mlsz.hu-nak a lefújás után Róth Antal.

Eredmény – U21-es Európa-bajnoki selejtező

Albánia-Magyarország 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Taipi (28.-büntetőből) illetve Adorján (30.), Windecker (69.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik