Foci

Kiesett a Diósgyőr az NB1-ből

Vasas-Szombathelyi Haladás 0-0, Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa 3-, Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-0, ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1, Kaposvár-Győr 1-3

Vasas-Szombathelyi Haladás 0-0

Az első félidőben mindkét együttesnek akadtak lehetőségei, a Vasas a hajrában kapufáig jutott, ám gól nem született. Fordulás után a hazaiak voltak némileg veszélyesebbek, a szakasz közepén azonban Dobric, majd Hrepka fegyelmezetlensége miatt kettős emberhátrányba kerültek. Ezt követően nagy erőket mozgósított a Haladás, ám képtelen volt gólra váltani létszámbeli fölényét.

Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa 3-1 (1-0)
gólszerzők: Andorka (41.), Miskolczi (66., 11-esből), Abdelali (73.), illetve Gyömbér (58.)

A találkozó 19. percében Bali lépett ki a védők közül, Ovszijenko kivetődve elvette előle a labdát, Bali ugyan átugrotta, ám a térde ütközött Ovszijenko fejével. Hét percig ápolták a kapust, aki nem sokkal később jelezte, nem tudja folytatni. A több helyzetet kidolgozó hazai csapat megérdemelten szerzett vezetést az első félidőben. A pápai egyenlítés után nagyobb sebességre kapcsolt a Nyíregyháza, ami gólokban is megmutatkozott. Utóbb kiderült, hogy Ovszijenkónak az ütközés következtében felrepedt a szája, bedagadt a válla, szédült, ezért a cserét követően azonnal kórházba szállították.

Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
gólszerző: Lisztes (63.)

A már a forduló előtt is szinte biztos kiesőnek számított Diósgyőr többnyire a védekezéssel volt elfoglalva az első félidőben, de miután kapusa jó formában védett, őrizte a döntetlent.
A második félidőben végig nyomasztó fölényben játszott a Paks, még egy 11-est is kihagyott, végül a nagy nyomás eredményt hozott. A Tolna megyeiek első tavaszi győzelmüket aratták, a vendégek pedig hivatalosan is kiestek az élvonalból.

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
gólszerző: Panikvar (14., öngól)

Álmosan kezdett a ZTE és ez megbosszulta magát, mert – szerencsés körülmények között ugyan, de – a Honvéd szerzett vezetést a meccs elején, s az első 45 percben a fővárosiak akarata érvényesült.
Szünet után nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, mezőnyfölényt harcolt ki, a Honvéd azonban jól védekezett és végül kicsikarta a három pontot.

Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 1-3 (1-0)

gólszerzők: Stanic (15.), illetve Petrók (69., öngól), Kink (80., 86.)

A legutóbbi négy bajnokijukat elvesztő kaposváriak a 15. percben Stanic ritkán látható bombagóljával szereztek vezetést, és a folytatásban is bátran vezették támadásaikat. A közönség jó iramú első félidőt láthatott.

Térfélcsere után a Győr sokat tett azért, hogy a maga javára fordítsa az eredményt, szinte végig fölényben játszott, Kink két mesteri találatával pedig megérdemelten vitte el a somogyi megyeszékhelyről a pontokat. A Kaposvár egymás után ötödször kapott ki, míg a harmadik helyen álló Győr négypontosra növelte előnyét a negyedik Zalaegerszeg előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik