Ziccer

„Ki ne találjuk, hogy ha a Gazprom szponzorálná a Fradit, az a piaci működés felé tett lépés lenne”

Ezen a héten hatalmas mezőnymunkával kerülünk Ziccerbe, ebben segítségünkre pedig Somos Zoltán, az RTL kommentátora lesz, akivel a Gazprom-Fradi házasságtól indulva egészen az El Clasicóig jutunk, filozófiai értekezésekbe bocsátkozunk a hosszabbítások és a tizenegyespárbajok értelméről, megbeszéljük, le vannak-e már foglalva a nyaralások Pakson a nemzetközi kupaselejtezők idejére, és feloldjuk a nemzetközi tudományos életet évek óta kiemelten foglalkoztató Haaland-Torghelle dilemmát is.

A Kisvárda elleni 0-0-val bebiztosította zsinórban hatodik bajnoki címét a Ferencváros. A Fradi magyar bajnokságon belüli erőfölényét látva ez csupán idő kérdése volt, jelenleg négy fordulóval a zárás előtt tizenöt ponttal vezetik az NB I-et. A zöld-fehérek financiális fölénye azonban tovább nőhet egy a sajtóban megjelent, Gazprommal kötött szponzorációs szerződésnek köszönhetően. Miért érdeke az orosz óriásnak pénzt invesztálni a magyar bajnokba? Tehet-e bármit ez ellen az UEFA, és ha igen, akkor fog-e tenni? Különbözik-e az oroszok gyakorlata attól, amit az arabok részéről látunk?

A Paks parádés ősz után 15 pontos előnnyel kezdte a tavaszt a nemzetközi kupaszereplésre ácsingózó csapatok előtt. A legutóbbi öt mérkőzésen azonban kikapott, így már csak 4 pontos fórban van a Puskás Akadémia előtt és a Fehérvár is megelőzte. Nem egyedi helyzet, az utóbbi három szezont tekintve atombiztos ez a tavaszi forgatókönyv. Mi állhat ennek hátterében? Vajon csak rendszeresen elfogynak a szezon végére, vagy arról van szó, hogy a bőséges állami dotáció miatt nem érdekük a nemzetközi szereplés elérése?

Amerikából kölcsönzött kifejezéssel élve a Real Madrid win-now helyzetben van: a keret átlagéletkora 28,1 év, a statisztikák szerint ezzel a csapattal most kell mindent megnyerni. A Barca elleni győzelmet követően már tizenegy pont a madridiak előnye a bajnokságban. De miért jobb ennyivel idén a Real a katalánoknál?

Torghelle Sándor kijelentése nyomán – miszerint ő hasznosabb volt a mezőnyben, mint Haaland – megnéztük, hogy a norvégot jogosan érheti-e kritika a mezőnymunkáját tekintve, valamint tágabb kontextusba helyezve megvizsgáltuk, hogy mi alapján érdemes megítélni egy modern csatár játékát ma.

Kapcsolódó
Xabi Alonso oda vitte el a győztes kultúrát, ahonnan a legjobban hiányzott
A Werder Bremen elleni győzelmével öt fordulóval a Bundesliga vége előtt bebiztosította története első bajnoki címét a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso kiemelkedő munkájának köszönhetően idén a Leverkusen több kupát nyerhet, mint története során eddig összesen – teheti mindezt veretlenül.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik