Ziccer

Xabi Alonso oda vitte el a győztes kultúrát, ahonnan a legjobban hiányzott

A Werder Bremen elleni győzelmével öt fordulóval a Bundesliga vége előtt bebiztosította története első bajnoki címét a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso kiemelkedő munkájának köszönhetően idén a Leverkusen több kupát nyerhet, mint története során eddig összesen – teheti mindezt veretlenül. Gödörben van-e Liverpool, és ki az igazi Barca-genetikával rendelkező edző: Xavi vagy Luis Enrique? A cseheknek a 2025/26-os idénytől kezdődően automatikusan lesz csoportkörös csapatuk a BL-ben. Ezt azt jelenti, hogy mégiscsak lehet Közép-Európában erős bajnokságot építeni? Mindezen témák mellett Soós Márkkal, a Spíler TV szakértőjével a múlt heti BL-negyeddöntőkre visszatekintés mellett kitárgyaltuk azt is, hogy mi várható az e heti visszavágókon.

A Bundesligát már behúzta a Bayer Leverkusen, a német kupa megnyerésétől a Kaiserslautern elleni meccs választja már csak el, az Európa Liga negyeddöntőjében pedig a 2-0-ás londoni győzelmet követően kedvező esélyekkel várhatja a csütörtöki West Ham elleni visszavágót. A bajnoki cím mellett egyelőre egy dolog biztos: a sikerkovács Xabi Alonso a következő szezonra is marad. De miért számít ennyire kiemelkedőnek a baszk tréner?

Ha már kiemelkedés: a Plzeň Konferencia Liga-szereplésének köszönhetően az európai bajnokságok rangsorában tizedik helyre lépett előre a cseh bajnokság, megelőzve a skótot, ami automatikus BL-helyet jelent 2025/26-os szezontól kezdődően a cseh bajnoknak. Adódik a kérdés: mi a csehek sikerének titka? A válaszok keresése közben

nem mentünk el szó nélkül amellett sem, hogy itthon a válogatott sikere a magyar foci fejlődésének illúzióját keltheti, miközben a Fradin kívül jelenleg nincs nemzetközileg versenyképes csapatunk.

Biztosak lehetünk benne, hogy Guardiola és Arteta sem a koefficiens-pontok számolásával tölti a szabadidejét, de a Szigeten is pöröghet a matek, ugyanis jelenleg a németek egy kicsit vezetnek az angolok előtt a plusz egy BL-helyért folyó versenyben. Ebből a szempontból sem lesznek tét nélküliek a Manchester City – Real Madrid és Bayern München- Arsenal BL-negyeddöntő visszavágók, melyek első meccsét a kontroll és dominancia dichotómiával lehetne jellemezni. Egyik párharc sem lefutott, ahogyan a múlt heti egymást követő vereségek ellenére a Liverpool szezonja és a szignifikánsan nem javuló játék ellenére Xavi barcelonai karrierje sem, melyekről szintén szót ejtettünk az e heti Ziccerben.

Kapcsolódó
Most bukta el a bajnokságot a Liverpool?
Az Old Traffordon ikszelt egymással a Manchester United és a Liverpool, ezzel Szoboszlai Dominik csapata elvesztette első helyét a bajnokságban. A legfrissebb Ziccerben a minden korábbinál élesebb angol bajnoki versenyfutásról, Dárdai Pál botrányos sajtótájékoztatójáról, és Csányi Sándor MLSZ-elnök kijelentéseiről is beszélgettünk.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik