Sport

Addig zavarták bekiabálásokkal, míg a pályán sírta el magát a volt világelső

MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A második körben kiesett az Indian Wells-i tenisztornáról Oszaka Naomi, miután 6-0, 6-4-re kikapott az orosz Veronika Kugyermetovától. A meccs ugyanakkor nem a simább eredmény, sokkal inkább egy magáról megfeledkező néző miatt került be a hírekbe.

Egy nő ugyanis az első szettben bekiabálásokkal zavarta meg a japán játékost. Oszakát ez rendkívül zavarta, el is sírta magát, majd arra kérte a székbírót, hogy vezessék ki a nézőt a lelátóról. A veresége után aztán mondott pár szót a mikrofonba is a könnyeivel küzdve:

Korábban már zaklattak a lelátóról, de most az jutott eszembe, amikor 2001-ben a Williams nővéreket fújolták ki ugyanitt, és egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből

– mondta a négyszeres Grand Slam-győztes, korábbi világelső Oszaka.

2001-ben a Venus Williams visszalépett a Serena elleni elődöntőtől, így a fináléban a közönség kifütyülte a testvéreket, valamint édesapjukat is. Az volt az Indian Wells-i verseny történetének egyik legnagyobb botránya, a testvérek utána 14 évig nem is tértek vissza. 2001-ben Serena megnyerte a döntőt Kim Clijsters ellen, szetthátrányból fordítva.

Oszaka Naomi tavaly a Roland Garroson jelezte, hogy nem szeretne részt venni a sajtótájékoztatókon, majd miután ebből órási ügy lett, visszalépett a mentális egészsége érdekében. Kihagyta Wimbledont is, majd elindult a tokiói olimpián, de szeptembertől újabb szünetet tartott. Azóta a mostani mindössze a harmadik torna, amelyen elindult.

Kapcsolódó
Még a tánc is belefért az idegtépő csatában: Borics Ádám újabb győzelme után címmeccset vívhat
Borics Ádám karrierje egyik legfontosabb sikerét aratta St. Louisban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik