Ziccer

Aki Petryt mond, mondjon Hrutkát is!?

Mi a különbség Petry Zsolt és Hrutka János elbocsátása között? Árnyalható-e a körülményekkel, ha valakit a véleménye miatt küldenek a munkahelyéről? Van-e Petry esetében felelőssége a lapnak, amely közölte mondatait? A kormányzati szintekre felérő Petry-ügyet veséztük ki Szombathy Pál újságíró és Szöllősi György MSÚSZ-elnök segítségével.

Petry Zsolt 2015 óta volt a Bundesligában szereplő Hertha BSC kapusedzője, de a klub menesztette a Magyar Nemzetnek adott interjúja miatt. Az eset nagy indulatokat kevert itthon, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a liberális politikusoknak üzent harciasan, és a külügy be is kérette a német nagykövetség ügyvivőjét az eset miatt.

Kapcsolódó
Kele János a Petry-ügyről: A józan eszünket kell megőriznünk, hogy a kapusedző kapusedző, a család pedig család maradhasson
Petry Zsolt mondatai közül – állítólag – nem mindent közölt a kormánylap, majd ennek hatására kirúgták német csapatától. Véleményterror vagy természetes reflex? És miképp aránylik mindez Hrutka János esetéhez? Vélemény.

Petry ügyéről sokaknak eszébe jutott Hrutka János esete, akit a Spíler TV menesztett, amikor kifejtette az álláspontját arról, hogy Gulácsi Péter kiállt a szivárványcsaládok mellett. A két ügy hasonlóságairól és különbségeiről esett szó a mostani Ziccerben.

A Ziccer korábbi adásai ITT találja.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik