Sport koronavírus

Kozma Dominik a koronavírusról: Egy kicsit betojtam

A magyar sportolók közül Kozma Dominik kálváriája kapta a legtöbb figyelmet, de nem is csoda: az úszóról március 31-én derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal,  ígéretet kapott arra, hogy megkapja azt a piros feliratot, amelyet az ajtójára kellett volna kiragasztania. Végül azonban ehelyett egy büntetést kapott, amiért nincs kint a piros felirat.

Szürreális történetbe keveredett a koronavírusos magyar úszó
Önhibáján kívül nem valósult meg az előírt szabály, mégis szabálysértési eljárás indult ellene.

Azóta sokkal jobban van már Kozma és a tőle megszokott lazasággal emlékszik vissza az élményeire.

Egy kicsit betojtam, hogy úgy mondjam, de aztán a kezdeti stressz elmúlt, és onnantól kezdve semmilyen tünetet nem produkáltam. Talán mondhatom, hogy el is kezdtem megnyugodni, elkezdtem gyógytornázgatni, itthoni feladatokat csinálni,  úgyhogy nagyjából semmilyen dolgot nem változtatott meg ez a vírus az életemben

– mondta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek.

A 29 éves úszó azóta már egészséges, BVSC-s csapattársával, Bohus Richárddal szokott online játszani és beszélgetni és sok időt tölt a feleségével, de azért nagyon szeretne már újra úszni.

„Mozgékony vagyok, nagyon várom már, hogy elkezdődhessenek az edzések, nagyon várom már, hogy ki tudjunk úgy mozdulni, hogy ne csak célirányosan egy boltba vagy egy gyógyszertárba tudjunk elmenni, hanem akár a Balatonra, vagy valahová pihenni. Ami hiányzik az életemből, az az úszás, maga a víz, az, hogy küzdjek, hogy azt csináljam, amit szeretek, hogy végezhessem a munkámat. De azt sem mondom, hogy borzalmas itthon lenni, és a feleségemmel ébredni.”

Kozma szerint a legnagyobb feladata a plusz kilók ledolgozása lesz,  de ehhez is hozzászokott már a korábbi évekből.

Kiemelt kép: DIGI Sport / Sport24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik