Sport koronavírus

Kozma Dominik: Az első háromban lettem volna 200 gyorson

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik az M4 Sportnak adott interjút, amelyben elmondta, még 30 éves kora előtt szeretett volna olimpiai érmet szerezni. Ez a terve dugába dőlt, hiszen a tokiói játékokat jövőre halasztották, az úszó pedig pénteken ünnepli 29. születésnapját.

Az első háromban lettem volna, szerintem ez a jövő évi olimpiára is áll. Az időm és az erőnlétem alkalmas erre, de a legjobb nyolcra, tehát a döntőre egyértelműen

– mondta Kozma az olimpiai éremszerzés esélyéről 200 méter gyorson.

A magyar úszóról március 31-én derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal, ami kezdetben nagyon megijesztette a sportolót, akin enyhe tünetek jelentkeztek, azóta viszont már sokkal jobban van.

„Én asztmás is vagyok, ami veszélyeztetettebb réteg, de úgy tűnik, át tudjuk vészelni mindenféle maradandó károsodás nélkül. Apró tüneteim voltak, egy-két napig köhécseltem, két napig volt kisebb hőemelkedésem, ráadásul ezek is akkor, amikor kiderült a pozitív teszt, szóval lehet, hogy placebo volt az egész.”

A felkészüléséről is beszélt Kozma, elsősorban azzal az ellipszis-géppel tartja formában magát, amelyet édesapja barátjától, Mészöly Gézától kapott. Erről elárulta, elfoglalja az egész lakást, de ha valamikor nem baj, hogy alig férnek el tőle, az a karantén ideje. A házi karanténról azt is elmesélte az úszó, hogy még a szemetet sem viheti le, sőt ajtót sem nyithat senkinek.

Kiemelt kép: az M4 Sport interjújának kékivágása

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik