Sport koronavírus

Szürreális történetbe keveredett a koronavírusos magyar úszó

Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba azt mondta, az úszók és az edzőik közül összesen tizenöten fertőződtek meg a koronavírussal.

Körülbelül tizenöten koronavírusosak a magyar úszók és edzőik közül
Sós Csaba beszélt arról, hogy érintheti a jelenlegi járványhelyzet az úszókat lelkileg és gazdaságilag.

Köztük van az a Kozma Dominik is, aki egy egészen szürreális történetről számolt be a Nemzeti Sportnak.

Amikor kiderült, hogy Kozma tesztje is pozitív lett, ígéretet kapott arra, hogy megkapja azt a piros feliratot, amelyet az ajtójára kellett volna kiragasztania, a karantént jelezve.

Először azt mondták, emailen kapom, mivel mondtam, hogy itthon nincs nyomtató, így azt a tájékoztatást kaptam, hogy kiküldik. Erre felvetettem, hogy talán nem lenne szerencsés az emeleti lakásomból legyalogolni a postaládához jelen helyzetben, de erre a felvetésemre nem érkezett válasz

– mesélte Kozma, akihez kedden egy rendőr kopogtatott be, hogy ellenőrizze, otthon tartózkodik-e.

Az egyenruhás látogató a karantént jelző felirat holléte felől érdeklődött, Kozma elmesélte neki, hogy miért nincs semmi az ajtón, mire a rendőr lement a postaládához, majd üres kézzel tért vissza.

Ennek ellenére szabálysértési feljelentést tett az úszó ellen, mivel a szabály az, hogy a karanténra ítélt személy az átadott figyelmeztető feliratot köteles a tartózkodási helyének bejárati ajtaján elhelyezni.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik