Sport

Az úszóvilág legnagyobb visszatérésére készül az olimpiai bajnok

A jövő héten visszatér 14 hónapos eltiltása után Ryan Lochte. A hatszoros olimpiai bajnok úszó, aki augusztus 3-án lesz 35 éves. Ebben a korban az úszók nemhogy versenyezni ritkán szoktak, visszatérni végképp nem. Az „aggkorú” fehér hollók egyike pont Cseh László, aki bő egy évvel fiatalabb Lochte-nál, de a jelenleg is zajló vizes világbajnokság már azt bizonyítja, sajnos kezd belefáradni abba, hogy 2002 óta Európa, és a világ élvonalába tartozik – 17 éve halmozza az érmeket, ami emberfeletti teljesítmény.

Vizes vb: míg mi aludtunk, folytatódott a Milák-parádé
Újdonsült világbajnokunk második legjobb idővel jutott be a dél-koreai világbajnokság 100 pillangó elődöntőjébe. Hosszú ugyanígy tett 200 háton. Pénteki eredmények.

A 100 méteres pillangó pénteki selejtezői után – Milák 2., Cseh 7. idővel jutott be az elődöntőbe – azt nyilatkozta:

hiányzik valami az úszásomból, korábban kevesebb energia befektetésével voltam képes ilyen teljesítményre.

A két úszó éveken át rivalizált egymással 200 és 400 vegyesen. Miután Michael Phelps – aki 23-szoros olimpiai bajnok, egy évvel fiatalabb Lochte-nál, de már két éve abbahagyta – elengedte a vegyest, a ma már 39-szeres világbajnok Lochte vette át a helyét. Cseh a vele folytatott reménytelen harc, örök második hely miatt tért át inkább pillangóra, ahol aztán világbajnoki címet nyert 2015-ben.

Cseh László (Array)
Cseh Laci hatalmas király, leborulunk előtte!
Tíz év után újra csúcsra érni keveseknek, csak a legeslegnagyobbaknak adatik meg. Megpróbáljuk érzékeltetni, mi áll mögötte.

Igaz az is, miközben Cseh Lászlóról soha fel sem merült, hogy doppingolna, a 34 éves Lochte-nak doppingvétség – intravénás infúzió használata – miatt kellett kihagynia ezt a több mint egy évet. Ezalatt inkább páváskodott, az amerikai „Dancing with the stars” (A Szombat esti láz magyar megfelelője) műsorban lépett fel és különböző balhékban vett részt.

Részegen randalírozott, majd balesetet okozott az olimpiai bajnok úszó
Ryan Lochte elismerte, hogy súlyos alkoholgondokkal küzd, így elvonókúrára megy.

Lochte-et tavaly júliusban tiltották el. A büntetése mostanság járt le, ezért jelenthette be: ismét benevez a jövő szerdán kezdődő amerikai bajnokságra. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes.

(Kiemelt képen Ryan Lochte tavaly szeptemberben Las Vegasban a „Dancing with the Stars” műsorban Fotó: Ethan Miller/Getty Images for Cirque du Soleil/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik