Sport

Raphaelle Tervel a Győri Audi ETO-hoz szerződik

Az idei BL-döntős Győri Audi ETO kibővítette keretét a francia Raphaelle Tervellel. A Grupo Asfi Itxako Navarra játékosa az elkövetkező szezonra szerződik a magyar topklubhoz.

Szerződtetésének fő indoka az, hogy az új vezetőedző játékstratégiájának hatékony képviselője lesz, és Ambros Martín elvárásai alapján az elkövetkező szezonban tapasztalatával is jelentősen hozzájárulhat a csapat sikereihez. Tervel az olimpiai részvételt és a pihenőt követően, augusztus 26-án a többi olimpikonnal együtt csatlakozik új csapatához.

A 33 éves sztárjátékos szerződtetéséhez szükség volt arra is, hogy a győri klubnak sikerüljön két új támogatóval bővítenie szponzori körét: a logisztikával foglalkozó Syncreon Hungary Kft. és a hulladék-újrahasznosításban tevékenykedő Büchl Hungaria Kft. szerepvállalásával. Másrészt sikerült megállapodásra jutnia a játékost képviselő menedzserirodával is, a SportConcept Kft.-vel.

Raphaelle Tervel több mint 10 éve Európa élcsapatainak és a francia nemzeti válogatottnak is meghatározó tagja. Válogatott színekben világbajnokságot nyert (2003), klubszinten pedig KEK-győztesnek vallhatja magát (2003, ESBF Besancon). A 178 cm magas, jobbkezes játékos kiemelkedő erénye a védekezés, illetve a sportágban egyedülálló sokoldalúság, hiszen hatékonyan bevethető szélsőként, átlövőként, irányítóként, sőt, beálló poszton is. Mivel 2010 óta az Itxako-t erősíti, immár két éve dolgozik együtt a Győri Audi ETO új edzőjével, Ambros Martínnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik