Mobil

Nagy dobásra készül a Nokia, mindenkit lepipálnak

Az ősz beköszöntével csorogni kezdtek a mobilos bejelentések előtti pletykák, az utóbbi hetekben már hallhattunk friss infókat a következő Google Pixel csúcsmobilról, kiderült ez-az a jövő héten bemutatkozó iPhone Xs családról, most pedig állítólag a Nokia régóta emlegetett, öt kamerával felszerelt modelljéről szivárgott ki egy kép a netre. Eddig még egyetlen gyártó sem jött ki olyan mobillal, amin ennyi kamera van.

A Zeiss által gyártott kamerákkal telerakott hátlap egészen brutálisan néz ki, arról viszont még találgatni lehet, hogy végül tényleg a Nokia 9 nevet kapja-e a modell, többen emlegetik Nokia 10-ként is. Az öt kamera mellett láthatóan helyet kapott még egy ledes villanó, és egy nem tudni mire való másik szenzor is (talán autofókusz), a hét pontocska együtt pedig úgy néz ki, mintha egy pók mászott volna a készülékre.

De minek ennyi kamera egy mobilra? Vélhetően a kamerák közt van monokróm szenzor, RGB szenzor, zoom az extra nagyításért, ebbe a sorba csatlakozhat a széles látószögű képek készítéséért felelős kamera, és egy olyan, ami alacsony fényviszonyok melletti fotózást támogatja.

A csúcsmobil várhatóan 2018-ban jelenik meg. A források szerint a Qualcomm legfrissebb Snapdragon processzora dolgozik majd benne 6 gigabájt rendszermemória és 128 gigabájt tárhely társaságában. Viszont méregdrága lehet, a Nokia Anew egy belsős forrás által úgy tudja, hogy 990 dollár (kb. nettó 280 ezer forint) körüli árcímkét kaphat.

Méregdrága lehet az új Nokia csúcsmobil
Verdesheti a csúcs-iPhone árát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik